x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Solistul trupei Lostprophets, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru pedofilie

Solistul trupei Lostprophets, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru pedofilie

18 Dec 2013   •   19:04
Solistul trupei Lostprophets, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru pedofilie

Ian Watkins, solistul trupei rock britanice Lostprophets, a fost condamnat, miercuri, la 35 de ani de închisoare pentru tentativă de viol asupra unui bebeluş şi multiple agresiuni sexuale comise asupra minorilor, informează mediafax.ro.

În vârstă de 36 de ani, Ian Watkins, care a pledat vinovat la 13 capete de acuzare, "a atins culmi inedite de perversitate", a declarat judecătorul Royce de la Tribunalul din Cardiff.

Două admiratoare ale lui Watkins, mamele a doi copii abuzaţi de rocker, au fost condamnate la 14 ani de închisoare, respectiv 17 ani de închisoare.

Ian Watkins a încercat să violeze un bebeluş în vârstă de 11 luni în prezenţa mamei acestuia. Cântăreţul a încurajat-o apoi pe o altă admiratoare a trupei sale să îşi abuzeze propriul copil, în timpul unei discuţii pe internet, într-o videoconferinţă.

Watkins a decis în ultimul moment să îşi recunoască vinovăţia, scutind astfel juriul să vizioneze ceea ce judecătorul a descris ca fiind "pasaje video foarte explicite şi dificil de privit".

Rockerul a recunoscut, totoată, că planificase noi abuzuri cu fiecare dintre cele două admiratoare şi că s-a aflat în posesia unor materiale video din domeniul pornografiei infantile şi al zoofiliei.

Cu toate acestea, rockerul britanic a spus că nu l-a violat pe acel bebeluş.

Poliţia îşi continuă ancheta în Germania şi în Statele Unite pentru a vedea dacă solistul trupei Lostprophets, un grup scoţian de rock alternativ, a comis acte similare în acele ţări.

Lostprophets, un grup care s-a înfiinţat în 1997, în Cardiff, în Ţara Galilor, a vândut peste 3,5 milioane de albume pe plan mondial. Trupa

Lostprophets, a cărei muzică este un melanj de rock alternativ şi de pop punk, a anunţat că se destramă, pe 1 octombrie 2013, după izbucnirea acestui scandal. 

×
Subiecte în articol: pedofilie lostprophets