x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soluție pentru migranți - distribuirea în țările europene

Soluție pentru migranți - distribuirea în țările europene

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2023   •   10:45
Soluție pentru migranți - distribuirea în țările europene

Fostul deputat LFI, Jean-Luc Mélenchon, spune că „ceea ce se întâmplă în Mediterana este abominabil” și crede că acordurile europene în materie de imigrație trebuie revizuite, astfel încât migranții să fie distribuiți în țările europene, scrie Le Figaro.

„Ceea ce se întâmplă în Mediterana este abominabil”, a declarat Jean-Luc Mélenchon duminică, după scufundarea unei ambarcațiuni cu migranți, susținând că acordurile de la Dublin trebuie revizuite și că migranții trebuie distribuiți „prin autoritate” între diferitele țări europene.

„Ceea ce se întâmplă în Mediterana este abominabil, comportamentul autorităților grecești este atroce”, a declarat liderul France Insoumise la BFMTV, după ce o ambarcațiune cu sute de migranți s-a scufundat în largul coastelor Greciei, provocând moartea a cel puțin 78 de persoane.

Pentru Jean-Luc Mélenchon, acordurile de la Dublin, care lasă gestionarea solicitanților de azil în sarcina țărilor de primă sosire în UE, trebuie revizuite.

„Cu acordurile de la Dublin, unde ajungi, rămâi, este inacceptabil”, a spus el.

Pentru Jean-Luc Mélenchon, „ceea ce a decis Uniunea Europeană” într-un acord recent între statele membre, care trebuie încă negociat cu Parlamentul, „este o rușine”.

În opinia sa, migranții ar trebui să fie „repartizați prin autoritate” între țările europene.

El a fost întrebat ce se va întâmpla dacă unele țări nu vor dori acest lucru.

„Întrebarea nu este dacă vor sau nu, ci dacă este necesar sau nu. Altfel, ce rost mai are să fie Uniunea Europeană?”, a răspuns fostul deputat.

Acordul la care au ajuns joi miniștrii de interne ai UE prevede că fiecare stat membru va fi obligat să preia un anumit număr de solicitanți de azil care sosesc într-o țară din UE supusă presiunii migratorii (în funcție de populația și de PIB-ul pe cap de locuitor) sau, în caz contrar, să contribuie financiar cu 20.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil care nu este relocat.

Pentru Jean-Luc Mélenchon, „aceasta nu este o sancțiune. Dacă dați 20.000 de euro, ați scăpat. Asta înseamnă că vor plăti cei care au bani pentru faptul că nu vor imigranți”, a deplâns el. De asemenea, el a calificat drept o „abominație” faptul că „s-a decis deportarea oamenilor în țări terțe sigure”. „Vom înființa tabere în țările de pe cealaltă parte a Mediteranei”, a denunțat el, „și se începe cu cei care nu pot spune nu, cum ar fi Tunisia, care este presată de FMI” (Fondul Monetar Internațional) din cauza situației sale economice, a mai spus el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: migranti distribuire