x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sondaj ameninţător pe Facebook! Obama trebuie ucis?... DA sau NU

Sondaj ameninţător pe Facebook! Obama trebuie ucis?... DA sau NU

29 Sep 2009   •   00:00
Sondaj ameninţător pe Facebook! Obama trebuie ucis?... DA sau NU

Serviciul responsabil cu protecţia lui Barack Obama a declarat că a deschis o anchetă pentru a-i identifica pe autorii unui sondaj publicat pe site-ul Facebook, în cadrul căruia utilizatorii erau întrebaţi dacă preşedintele american trebuie asasinat.



Facebook a închis, ieri, pagina respectivă, intitulată "Obama trebuie ucis?" şi care propunea ca răspunsuri "da", "nu", "poate" şi "dacă îmi scumpeşte asigurarea de sănătate".

"După ce am descoperit această pagină, am colaborat cu Facebook pentru a o închide", a declarat Malcolm Wiley, un purtător de cuvânt al Secret Service (USSS), responsabil cu protecţia personalităţilor.

"Suntem în mod evident în cursul unei anchete, după cum ar fi fost şi în cazul oricărei alte ameninţări", a adăugat acesta.

Peste 750 de utiliztori ai site-ului Facebook ar fi răspuns sondajului înainte ca acesta să fie suspendat, relateay[ AFP, citat[ de Mediafax.

Sondajul a fost postat online la sfârşitul săptămânii prin intermediul unei aplicaţii concepute de o companie care permite utilizatorilor să îşi posteze propriile sondaje, potrivit unui purtător de cuvânt al Facebook, Barry Schnitt.

"În general, oamenii postează online sondaje simple întrebându-şi amicii unde să cineze sau ce cred despre un film", a explicat acesta.

Facebook a fost constrâns să închidă aplicaţia, care nu va putea fi utilizată până când compania care l-a postat va asigura Facebook că sondajul a fost retras şi că s-au luat măsuri pentru a preveni postarea altor sondaje similare, a precizat Schnitt.

Preşedintele Obama îşi susţine ferm proiectul foarte controversat de reformă a sistemului de sănătate, dezbătut în prezent în Congres. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe obama facebook kill obama