x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţ şi soţie, atacaţi de un roi de 30.000 de ALBINE UCIGAŞE. Insectele le-au omorât CAII (VIDEO)

Soţ şi soţie, atacaţi de un roi de 30.000 de ALBINE UCIGAŞE. Insectele le-au omorât CAII (VIDEO)

05 Aug 2013   •   13:47
Soţ şi soţie, atacaţi de un roi de 30.000 de ALBINE UCIGAŞE. Insectele le-au omorât CAII (VIDEO)

Un cuplu care antrena doi cai (ponei) in curtea casei lor din Pantego, Texas, a fost atacat de un roi de aproximativ 30.000 de albine ucigase (killer bees), animalele fiind înţepate de atâtea ori, încât au murit. Kristen Beauregard, 44 de ani, a fost intepata de aproximativ 200 de ori, iar soţul său de 50 de ori.

Doamna Beauregard îşi aminteşte că atacul a avut loc brusc, un nor întunecat de albine a apărut și a început să-i atace. Femeia spune că a încercat să le gonească, însă fără succes. Văzând că atacul se inteţeşte, a sărit în piscină și poneii i-au urmat. "Era întuneric, ca şi cum a fost noapte, atât de multe albine erau. Am încercat stăm în apă, dar de fiecare dată când scoteam capul afară să luăm aer, începeau să ne înțepe din nou. Am reuşit, în cele din urmă, să ne refugiem în casă, însă albinele atacau în continuare, se izbeau violent de geamuri. Îngrozită, mă uitam la Trump (poneiul) cum alerga frenetic peste tot în curte, frecandu-se de tufișuri pentru a scăpa de albine. La fel şi Chip, al doilea ponei. Am sunat la 112, au venit pompierii, iar aceştia au dat cu o spumă pentru a îndepărta albinele. Chip a murit înainte să ajungă medicul veterinar, Trump a mai rezistat o noapte, dar a murit şi el", povesteste femeia, cu lacrimi in ochi.

Porecla de "albine ucigase" se trage din cauza agresivitatii cu care isi apara stupul. Aceaste albine sunt niste hibrizi dintre albina africana A. m. scutellata si specii europene ca  A. m. ligustica si A. m. iberiensis. Albinele ucigase invadeaza stupii  albinelor europene, omoara regina si apoi o inlocuiesc cu regina lor. Sunt foarte perseverente si urmaresc tinta pana la 2 km distanta. De-a lungul timpului aceste albine au facut numeroase victime in America. Albina ucigasa NU are un venin mai potent decat cea europeana, insa este mult mai usor de provocat, foarte agila, ataca in numar foarte mare si isi alearga victimele pe distante mari. Colonie ramane nervoasa si agitata pentru o perioada lunga de timp.




×
Subiecte în articol: atac albine ucigase