x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia lui Ahmadinejad: ONU promovează afaceri ilicite

Soţia lui Ahmadinejad: ONU promovează afaceri ilicite

29 Apr 2010   •   00:00

Azam-ol-Sadat Farahi, soţia preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, a acuzat statele occidentale că folosesc Naţiunile Unite pentru a promova afaceri ilicite, transmite agenţia oficială IRNA.

"Occidentalii exploatează structura Naţiunilor Unite pentru a promova afaceri ilicite", declara Azam-ol-Sadat Farahi la o conferinţă a intelectualelor musulmane.

"Familia, care este principalul stâlp al fiecărei societăţi, s-a prăbuşit în Occidente şi ei încearcă să îşi extindă problemele lor în lumea islamică prin răspândirea unor planuri decadente.

Occidentalii îşi urmăresc propriile planuri necurate sub numele dezvoltării şi înlăturării discriminării sociale" .

Linia dură a politicienilor din Iran sunt critici dur ai culturii occidentale şi feminismului, iar de la venirea la putere a lui Ahmadinejad in 2005, guvernul său a căutat să încurajeze femeile să rămână la rolurile rol tradiţionale de mame şi soţii.

Iran a refuzat să se alăture convenţiei de Eliminare a Tuturor Formelor de Discriminare contra Femeilor, în pofida unor tentative ale unui parlamente reformist în anii 2000-2004.

Conservatorii cred că tratatul este în conflict cu legea şi învăţăturile islamice.

Activiştii pentru drepturile femeilor au făcut campanii pentru un statul egal cu bărbaţii în Iran, dar s-au confruntat cu presiuni şi intimidări în ultimii ani, iar mulţi din ei au fost închişi ăentru că au încercat să schimbe legea.

×
Subiecte în articol: externe