x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia lui DSK a făcut istericale şi a urlat "ca un animal" când a aflat de acuzaţiile de viol ale "jumătăţii” ei

Soţia lui DSK a făcut istericale şi a urlat "ca un animal" când a aflat de acuzaţiile de viol ale "jumătăţii” ei

de Sînziana Stancu    |    02 Aug 2011   •   18:44
Soţia lui DSK a făcut istericale şi a urlat "ca un animal" când a aflat de acuzaţiile de viol ale "jumătăţii” ei

La primele acuzatii de agresiuni sexuale comise de sotul ei asupra cameristei de culoare de 32 de ani, Nafissatou Diallo, originara din Guineea, de la hotelul Sofitel din New York, Anne Sinclair, femeie delicata si foarte ingaduitoare cu "derapajele' sexuale ale lui DSK a facut un soc. Au lasat-o nervii, a cazut pe jos incercata de dureri de tot felul. Nouvel Observateur dezvaluie ca Anne era'chircita de durere, a scos un urlet prelung, ca un animal incoltit', iar cateva ore dupa aceea nu a fost in stare sa lege doua cuvinte.

Intr-o biografie scrisa de Catherine Rambert si Renaud Revel, intitulata "Madame DSK' si publicata saptamana trecuta in Franta, apar si detalii despre seara de 14 mai, data in care Dominique Strauss-Kahn ar fi comis presupusul atac sexual asupra cameristei in apartamentul lui din hotelul newyorkez.

Astfel, potrivit dezvaluirilor facute de publicatia franceza, Anne se pregatea in acea seara sa onoreze o petrecere-surpriza data de cantaretul francez Patrick Bruel, cand a primit telefon de la sotul ei, care o informa ca avusese "o problema serioasa la New YorK' si ca pierduse telefonul celular pe care il avea de la Fondul Monetar International. Fara a intra in detalii, el a intrebat-o daca poate da de urma fostului sau PR Stephane Fouks, apoi a incheiat brusc convorbirea. Anne il astepta, de altfel, sa se intoarca a doua zi, dimineata, la Paris, iar in zilele urmatoare cuplul s-ar fi pregatit pentru un eveniment de familie minunat, fiul lui DSK asteptand sa i se nasca un baietel.

Anne incepuse sa se ingrijoreze putin, dar a crezut ca DSK are vreo problema politica. Atunci el era inca directorul FMI, iar in Franta era vazut ca singurul candidat la presedintie care l-ar putea invinge pe actualul presedinte Nicolas Sarkozy.

Se facuse miezul noptii cand Anne a aflat partea cea mai intunecata a "problemei serioase' de la New York. Un publicist de la compania Fouk - Euro RSCG a venit acasa la ea, in Place des Vosges si a sfatuit-o sa plece cat mai repede, pana cand nu vor veni ziaristii sa-i puna intrebari despre ceea ce se intamplase cu sotul ei.

In jurul orei 2:00, Anne plecase deja de-acasa, "refugiindu-se' in casa unui bun prieten de familie, specialistul in finante Jean Frydman, cu care luase cina inainte de a merge la petrecea-surpriza a artistului. Acasa la Frydman a aflat ca sotul ei este pasibil de pedeapsa cu inchisoare daca va fi gasit vinovat de acuzatiile pe care camerista i le adusese. Atunci a facut socul psihic. La ora 5:00, fostul ei sot, jurnalistul francez Ivan Levai, a sunat-o pe telefonul mobil sa vorbeasca cu ea despre arestarae lui DSK, dar i-a raspuns Frydman, care i-a spus ca Anne este in stare de soc si nu poate sa lege nici doua cuvinte. Totusi, Anne si-a adunat puterile si a dat telefoane tutror prietenilor si cunoscutilor influenti din New York, rugandu-i sa-l ajute pe sotul ei in "rusinoasa' problema.

In cateva ore, acestia i-au gasit doi avocati renumiti care sa-l apere pe sotul ei in fata justitiei americane, Ben Brafman si William Taylor. Dar prima veste pe care i-au dat-o ei a fost de asemenea socanta : sotul ei urma sa fie inculpat pentru tentativa de viol si alte delicte sexuale... Ce a urmat, se stie : Anne si-a ipotecat domeniul si mai multe obiecte de arta si a reusit sa stranga astfel 6 milioane de dolari pentru a plati cautiunea sotului ei. L-a scos astfel si din detentia la domiciliu, iar lucrurile pareau sa mearga in directia cea buna, procurorul din New York fiind tentat sa inchida dosarul, dupa ce avocatii lui DSK adusesera probe care pareau sa puna in discutie credibilitatea acuzatoarei.

Dar lucrurile s-au sucit chiar cu o saptamana inaintea audierii "cruciale', din data de 1 august, pe care avocatii acuzatului au amanat-o pana in data de 23 august. Camerista a iesit pentru prima oara in public, lansandu-se intr-o campanie mediatica agrresiva si povestind in exclusivitate unei publicatii si unui post de televiziune americane ce se intamplase in dupa-amiaza zilei de 14 mai in apartamentul lui DSK de la Sofitel. Intre timp, alte femei care au avut relatii cu DSK, intre care si o jurnalista si scriitoare franceza, care l-a dat in judecata in Franta, s-au plans ca fostul director al FMI le-ar fi agresat sexual in trecut. Deocamdata, inchiderea dosarului de acuzare care parea aproape sigura, ramane in aceste conditii sub semnul intrebarii, dupa recentele dezvaluiri facute de camerista si dupa ce anchetatorii au descoperit o proba - inregistrarea unei convorbiri telefonice pe care camerista ar fi avut-o cu un fost prieten condamnat pentru trafic de droguri si aflat in inchisoare in Arizona – si care este exact pe dos, ca si continut, fata de cum o prezentasera avocatii acuzatului.

×