x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia unui lider al talibanilor din Pakistan, ucisă într-un atac cu rachete

Soţia unui lider al talibanilor din Pakistan, ucisă într-un atac cu rachete

05 Aug 2009   •   00:00

Una dintre soţiile liderului talibanilor pakistanezi Baitullah Mehsud a fost ucisă miercuri într-un atac american cu rachete în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, au anunţat membrii familiei sale şi oficiali din cadrul forţelor de securitate, relatează AFP.



"Dispunem de informaţii confirmate potrivit cărora soţia lui Baitullah Mehsud a fost ucisă în timpul acestui atac cu avioane americane fără pilot", a declarat un oficial din Waziristanul de Sud, unde a avut loc atacul.

Waziristanul de Sud, un district tribal situat la frontiera cu Afganistanul, este un fief al Mişcării talibanilor pakistanezi (TTP) condusă de Baitullah Medsud.

"Administraţia Waziristanului de Sud a confirmat că fiica lui Ikram-ud-Din şi soţia lui Baitullah Medsud a murit în atacul cu rachetă", a confirmat un oficial din cadrul serviciilor pakistaneze de securitate.

Atacul îl viza direct pe Baitullah Mehsud, a adăugat el, fără a menţiona dacă liderul talibanilor se afla la faţa locului în momentul raidului.

Washingtonul a oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea lui Baitullah Mehsud, mort sau în viaţă, în vreme ce Islamabadul a promis 615.000 de dolari. Liderul talibanilor este acuzat că ar fi organizat cele mai multe atentate violente comise în ultimii doi ani şi soldate în total cu moartea 2.000 de persoane.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe