x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spălătorii de parbrize, interzişi la Florenţa

Spălătorii de parbrize, interzişi la Florenţa

de Marina Constantinoiu    |    28 Aug 2007   •   00:00
Spălătorii de parbrize, interzişi la Florenţa

Romănii au rămas fără un loc "de muncă". Municipalitatea din Florenţa a decis să le interzică spălătorilor de parbrize să mai opereze la semafoarele din oraş, ameninţăndu-i cu trei luni de inchisoare şi plata unei amenzi de 206 euro, relatează AFP.


Confruntat cu un val de reclamaţii din partea automobiliştilor obligaţi să accepte mai mult sau mai puţin din proprie voinţă ca parbrizul să le fie curăţat, in schimbul unui bănuţ, consiliul municipal al capitalei toscane a adoptat de urgenţă o hotărăre municipală care să le interzică prezenţa in intersecţii spălătorilor de parbrize, majoritatea dintre ei de origine romănă.


POLEMICA. Decizia, in vigoare de la 28 august pănă la 31 octombrie, a fost luată de primarul Leonardo Domenici (de centru-stănga), dar a suscitat imediat o vie polemică, notează cotidianul La Repubblica.

Aripa stăngă a majorităţii municipale (Refondarea Comunistă) este de părere că este vorba despre o măsură "nedemnă de Florenţa şi de tradiţia sa de gazdă", in timp ce confederaţia de comercianţi din oraş a salutat acest "semnal important de luptă contra degradării" condiţiilor de viaţă ale locuitorilor unuia dintre cele mai importante centre turistice ale Italiei.
Primarul Veronei a declarat că va adopa şi el aceeaşi măsură, dacă se va dovedi eficientă, in timp ce municipalitatea din Genoa crede că măsura este contrară bunului-simţ, pentru că spălătorii de parbriz işi fac treaba.

×
Subiecte în articol: diaspora