x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spectacolul unui pianist din Melbourne - anulat, după ce artistul a spus că Israelul a ucis jurnaliști

Spectacolul unui pianist din Melbourne - anulat, după ce artistul a spus că Israelul a ucis jurnaliști

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   11:15
Spectacolul unui pianist din Melbourne - anulat, după ce artistul a spus că Israelul a ucis jurnaliști
Sursa foto: Hepta

Spectacolul unui cunoscut pianist din Melbourne a fost anulat, după ce artistul a spus că Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti în Gaza. Orchestra Simfonică din Melbourne (MSO) a prezentat scuze publice spunând că nu acceptă opinii personale pe scenă. Decizia a stârnit reacții pe rețelele sociale.

Pianistul Jayson Gillham a prezentat premiera Witness la un spectacol care a avut loc duminică pe scena la MSO. Piesa a fost scrisă de un alt compozitor ca un omagiu adus presei palestiniene. Recitalul trebuie să se reia joi, dar MSO a anunțat că anulează spectacolul după ce Gillham a prezentat piesa spunând că Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti, potrivit BBC.

„În ultimele 10 luni, Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti palestinieni. Uciderea jurnaliștilor este o crimă de război în dreptul internațional și este făcută într-o încercare de a preveni documentarea și difuzarea crimelor de război în lume”, a spus Gillham înainte de a începe să cânte.

În replică, reprezentanții MSO s-au declarați consternați de comentariile lui Gillham spunând că au fost puși într-o „situație dificilă”.

„MSO nu acceptă utilizarea scenei noastre ca platformă pentru exprimarea opiniilor personale”, a transmis MSO.

Un purtător de cuvânt al lui Gillham a declarat pentru ABC că nu va comenta decizia „din respect pentru MSO și relația lui cu instituția”.

Decizia a stârnit dezbateri ample pe rețelele de socializare. Pianistul a fost apărat de de numeroase persoane, inclusiv de fostul șef al Orchestrei Simfonice din Sydney, Leo Schofield, care a spus că „MSO ar trebui să-și plece capul de rușine”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spectacol anulare pianist melbourne Israel