x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spionaj în Ministerul bulgar al Apărării

Spionaj în Ministerul bulgar al Apărării

13 Noi 2009   •   00:00

Directorul departamentului de Securitate Internă din cadrul Ministerului bulgar al Apărării a fost depistat că îl spiona ilegal pe unul dintre directorii adjuncţi ai poliţiei militare, relatează site-ul Novinite.com.



Oficialul a fost reţinut, dar încă nu este arestat, şi se află sub pază la Academia de Medicină Militară, pentru că suferă de gripă. Aceasta se pare că l-ar fi spionat în secret pe directorul adjunct al poliţiei pentru o perioadă de şase luni. Oficialul este acuzat de folosirea ilegală a instrumentelor speciale ale serviciilor de informaţii, infracţiune pentru care Codul Penal din Bulgaria prevede o pedeapsă de cel puţin trei ani de închisoare.

La o percheziţie efectuată la domiciliul său au fost descoperiţi explozibili şi muniţie. Procurorii militari l-au interogat pe generalul de brigadă Milko Ciulev, director al Poliţiei Militare şi Inspector Principal adjunct în Ministerul Apărării si au anunţat că angajatul este anchetat pentru delapidare. Detaliile cu privire la această persoană şi la presupusele fapte fac obiectul unei anchete secrete, au precizat procurorii.

Potrivit postului Darik Radio, ofiţerul reţinut este maiorul Krasen Fenerov.

×
Subiecte în articol: externe