x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sri Lanka a autorizat uciderea a trei milioane de câini vagabonzi

Sri Lanka a autorizat uciderea a trei milioane de câini vagabonzi

07 Ian 2012   •   10:32
Sri Lanka a autorizat uciderea a trei milioane de câini vagabonzi

Autoritatile din Sri Lanka au autorizat uciderea a trei milioane de caini vagabonzi. Decizia oficialilor vine dupa ce doua mii de persoane ajung la spital zilnic din cauza muscaturilor.

Ministrul Sanatatii Maithripala Sirisena a declarat postului privat de televiziune Swarnavahini ca Executivul a decis sa anuleze o decizie care interzicea uciderea cainilor, pe care tot guvernul o luase in 2006 dupa presiunile facute de organizatiile care militeaza pentru drepturile animalelor.

Insa potrivit, ministrului Sanatatii, numarul cainilor fara stapan a crescut, ajungand la trei milioane in ultimii ani, fapt ce s-a transformat intr-o problema grava de sanatate publica pentru Sri Lanka, tara cu 20 de milioane de locuitori.

Autoritatile sri-lankeze cheltuiesc anual peste 13 milioane de dolari pentru tratarea oamenilor care au fost muscati, scrie AFP, citata de Agerpres. La randul lor, organizatiile de protectie a animalelor sustin ca eforturile de sterilizare a cainilor au esuat din cauza coruptiei si a modului gresit in care autoritatile au gestionat aceasta problema. (V.M.)

×