x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stafiile de la Casa Albă

Stafiile de la Casa Albă

de Sînziana Stancu    |    05 Noi 2009   •   00:00

Una dintre gemenele fostului preşedinte american George Bush, Jenna, a povestit la emisiunea lui Jay Leno că a văzut fantome când locuia la Casa Albă.

Jenna i-a povestit lui Jay Leno că, într-o noapte, când dormea în camera ei de la Casa Albă, unde avea un şemineu, a auzit mai întâi trosnete, apoi muzică din "anii '20". S-a speriat şi s-a dus repede în camera sorei ei, pe care a trezit-o din somn ca să-i povestească ce i s-a întâmplăt. "Te rog, du-te şi culcă-te din nou, e o prostie ce spui", i-a întors-o sora ei, Barbara, somnoroasă, şi a expediat-o pe Jenna din dormitorul ei.

"După o săptămână, adormiserăm amândouă în camera mea, când a sunat telefonul", a continuat Jenna. "Ne-am trezit şi am vorbit, apoi, când să ne întoarcem în pat, am auzit amândouă, venind din şemineu, aceeaşi muzică. (...) Nu ne venea să credem. A doua zi de dimineaţă, i-am întrebat pe oamenii care lucrau acolo dacă eram noi două nebune şi ni se părea că auzim acea muzică. Dar ne-au spus că ei o aud tot timpul!..."

FANTOMA LUI LINCOLN
Jenna a mărturisit şi că îi pare rău că n-a văzut niciodată fantoma fostului preşedinte american Abraham Lincoln, despre care se spune că bântuia frecvent Casa Albă şi că ar fi speriat mulţi locatari şi oaspeţi ai reşedinţei prezidenţiale. Se povesteşte că stafia lui Lincoln obişnuieşte să se plimbe de la un capăt la altul al holului de la cel de-al doilea etaj al Casei Albe, bate la anumite uşi şi se aşază în faţa anumitor ferestre, în picioare şi cu mâinile împreunate la spate. Winston Churchill, fostul premier britanic, chiar a refuzat să mai doarmă în camera fostului preşedinte american, după ce se întâlnise cu fantoma lui în acel dormitor.

Churchill a povestit că, odată, abia se întorsese în cameră după o baie relaxantă şi se aşezase să fumeze în linişte un trabuc şi să bea un pahar de whisky. Dintr-o dată, în faţa lui a apărut fantoma lui Lincoln, lângă şemineu. Churchill şi fantoma s-au privit îndelung, până când ea "s-a evaporat".

PISICA-DEMON
Şi fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, care este acum secretar de stat, a recunoscut, odată, la o emisiune a lui Rosie Donnell că la Casa Albă e o atmosferă fantomatică şi se petrec lucruri ciudate noaptea. "Te simţi ca şi cum ai fi înconjurat de spiritele tuturor oamenilor care au trăit acolo, au lucrat sau au trecut vreodată pe-acolo. Se spune că sunt fantome la Casa Albă, dar este o casă mare şi veche, iar noaptea, când se sting luminile, e întuneric şi linişte profundă, orice zgomot îţi atrage atenţia", a explicat Hillary Clinton.

Şi preşedintele Harry Truman îi dezvăluia odată soţiei lui, într-o scrisoare, că reşedinţa preşedinţilor americani e bântuită. "La 4 dimineaţa am fost trezit de trei bătăi în uşă. Am deschis şi nu era nimeni. Fir-ar să fie, locul ăsta e bântuit de fantome!", îi scrise Truman soţiei lui.

Dar, în afară de fantome celebre, mai este şi un animal ciudat, căruia i se spune "pisica-demon" şi se ascunde sub Casa Albă. Când iese din ascunzătoarea lui, anunţă iminenţa unui dezastru naţional. E un animal care, la început, seamănă cu un pui de pisică abandonat, miorlăind după ajutor, dar pe măsură ce se apropie de Casă creşte ameninţător. Una dintre gărzile reşedinţei prezidenţiale a povestit că a văzut pisica-demon la Casa Albă cu o săptămână înainte de marele crah financiar din anii '20, iar altădată, pisica ar fi apărut înainte de asasinarea fostului preşedinte John Kennedy.

×
Subiecte în articol: externe