x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STARE DE URGENŢĂ în Colorado, SUA: Cinci morţi şi peste 500 de dispăruţi în urma inundaţiilor (VIDEO)

STARE DE URGENŢĂ în Colorado, SUA: Cinci morţi şi peste 500 de dispăruţi în urma inundaţiilor (VIDEO)

15 Sep 2013   •   12:33
STARE DE URGENŢĂ în Colorado, SUA: Cinci morţi şi peste 500 de dispăruţi în urma inundaţiilor (VIDEO)

Peste 500 de persoane erau date dispărute duminică, în statul Colorado (vestul SUA), din cauza inundaţiilor care au făcut deja cel puţin cinci morţi, au anunţat autorităţile, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Echipe de salvare desfăşurate în număr mare încercau să găsească cele peste cinci sute de persoane, în timp ce noi precipitaţii erau aşteptate în cursul zilei în acest stat, asupra căruia s-au abătut în ultimele zile ploi care cad, de obicei, în mai multe luni.

Un bilanţ provizoriu consemna cinci morţi în urma inundaţiilor produse. O femeie luată de ape sâmbătă, în oraşul Boulder, a fost ultima victimă înregistrată, au anunţat autorităţile locale. Joi, echipele de salvare au descoperit trei trupuri neînsufleţite, iar vineri un al patrulea în comitatul Boulder.

'Este posibil să existe mai multe victime', a declarat pentru presă şeriful comitatului, Joe Pelle, însă 'cu o armată de voluntari şi mijloace de salvare aeriană, sperăm să ajungem la toată lumea cât mai curând posibil'.

Preşedintele Barack Obama a decretat stare de urgenţă în Colorado şi a ordonat trimiterea de întăriri şi de mijloace suplimentare pentru asistarea autorităţilor locale în operaţiunile de salvare.Însă autorităţile au avertizat că vor mai trece câteva zile înainte ca echipele de salvare să poată ajunge la cele mai izolate zone.

Eforturile autorităţilor erau împiedicate de distrugerea mai multor turnuri de telecomunicaţii, de căderile dese ale curentului electric şi de străzile transformate în torente de apă.

Circa 350 de persoane erau date dispărute în comitatul Larimer, unde au fost deja evacuate 500 de persoane, a indicat biroul şerifului. În comitatul vecin Boulder erau date dispărute alte 231 de persoane, a anunţat postul de televiziune CNN.

×
Subiecte în articol: inundatii sua colorado stare de urgenta