x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele UE şi-au retras ambasadorii din Honduras, în urma loviturii de stat

Statele UE şi-au retras ambasadorii din Honduras, în urma loviturii de stat

03 Iul 2009   •   00:00

Statele membre UE şi-au rechemat în ţară ambasadorii din Honduras, după lovitura de stat care a avut loc în această ţară. Uniunea Europeană şi-a exprimat "îngrijorarea profundă faţă de criza politică din Honduras şi a încălcării ordinii constituţionale", printr-un comunicat emis de preşedinţia suedeză a Uniunii. "Ca răspuns faţă de gravitatea situaţiei" toţi ambasadorii UE au părăsit ţara, precizează textul, citat de Mediafax.



Din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, numai patru deţin repreţentanţe diplomatice la nivel înalt in Tegucigalpa. Este vorba despre Franţa, Germania, Italia şi Spania.

De asemenea, Uniunea Europeană cere "tuturor părţilor implicate să se abţină de la orice acţiune violentă şi să încerce să găsească o soluţie rapidă şi paşnică pentru situaţia actuală".

Duminică, şeful statului Honduras, Manuel Zelaya, a fost arestat duminică de forţele armate, la puţin timp înaintea desfăşurării unui referendum care i-ar fi putut acorda posibilitatea de a candida pentru a doua oară la funcţia de preşedinte. În funcţia de preşedinte interimar a fost desemnat Roberto Micheletti. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe