x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite prelungesc misiunea unui portavion în Mediterană, ca reacţie la atacuri în Siria

Statele Unite prelungesc misiunea unui portavion în Mediterană, ca reacţie la atacuri în Siria

de Redacția Jurnalul    |    01 Apr 2023   •   07:40
Statele Unite prelungesc misiunea unui portavion în Mediterană, ca reacţie la atacuri în Siria
Sursa foto: Hepta

Administraţia SUA a decis prelungirea misiunii portavionului George H.W. Bush în estul Mării Mediterane, pentru a furniza opţiuni suplimentare după atacurile comise săptămâna trecută asupra unei baze militare americane din Siria, atribuite unor grupuri pro-iraniene, afirmă oficiali militari.

Conform oficialilor americani, citaţi de agenţia Reuters, portavionul George H.W. Bush şi grupul naval aferent vor rămâne în estul Mării Mediterane.

Colonelul Joe Buccino, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central american (CENTCOM), a confirmat menţinerea grupului naval militar în estul Mării Mediterane.

În urmă cu o săptămână, un angajat civil american a fost ucis, iar cinci membri ai armatei SUA au fost răniţi în urma unui atac cu dronă lansat asupra unei baze militare din nord-estul Siriei. Statele Unite au trupe în Siria şi Irak în cadrul coaliţiei internaţionale pentru combaterea reţelei teroriste Stat Islamic. Ca reacţie la atac, armata americană a lansat bombardamente asupra grupurilor militante din Siria afiliate Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a afirmat că drona utilizată în atacul antiamerican era de origine iraniană şi a denunţat o serie de atacuri comise în ultimele luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: portavion mediterana atacuri siria