x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Staţia radar din Kaliningrad, activată. Medvedev: "Rusia este pregătită să dea un răspuns adecvat SUA"

Staţia radar din Kaliningrad, activată. Medvedev: "Rusia este pregătită să dea un răspuns adecvat SUA"

29 Noi 2011   •   10:35
Staţia radar din Kaliningrad, activată. Medvedev: "Rusia este pregătită să dea un răspuns adecvat SUA"

Presedintele rus Dmitri Medvedev a participat, astazi, la ceremonia integrarii radarului din Kaliningrad in sistemul rusesc de prevenire a atacurilor cu rachete. Medvedev a declarat ca Rusia este pregatita sa dea un raspuns adecvat la amenintarea din partea sistemului de aparare antiracheta al SUA.

Contez ca acest pas va fi perceput de partenerii nostri ca un prim semnal al faptului ca tara noastra este pregatita sa raspunda adecvat la amenintarile pe care le comporta sistemul antibalistic al SUA pentru fortele noastre nucleare strategice", a spus Medvedev, care a precizat ca aceasta statie radar ar putea fi utilizata ca element al unui sistem comun de aparare antiracheta la care sa participe si Rusia si SUA.

"Din pacate, noi nu vedem deocamdata vreo disponibilitate din partea partenerilor americani si europeni" fata de o cooperare cu Rusia in acest domeniu, a mai spus presedintele rus, care a subliniat ca Rusia asteapta pasi concreti si garantii ca scutul antiracheta nu este indreptat impotriva sa.

"Nu ne mai satisfac doar declaratiile verbale ca sistemul nu este indreptat impotriva Rusiei. Declaratiile verbale nu pot garanta apararea intereselor noastre", a mai spus liderul rus, potrivit ITAR-TASS, citata de Agerpres.

"De aceea vreau sa ma adresez partenerilor nostri: Dragi prieteni! Nici aceasta statie radar nu este indreptata impotriva voastra, dar este pentru voi si pentru rezolvarea sarcinilor puse", a exclamat seful statului rus, explicand ca "statia radar Voronej-DM" reprezinta un instrument de control al spatiului aerian si cosmic si nu prezinta niciun pericol pentru vecinii Rusiei.

×