x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

de Sînziana Stancu    |    11 Noi 2008   •   00:00

KADHAFI I-A FĂCUT CADOU CORTUL SĂU PREŞEDINTELUI UCRAINEAN:
Liderul libian Muammar Kadhafi i-a dat în dar cortul său preşedintelui ucrainean, Viktor Iuşcenko, dezvăluie ForUm, citat de Mediafax.



Oficialităţi de la Ambasada Libiei din Kiev au explicat că, “pentru un libian, un cort este simbolul ospitalităţii, generozităţii şi al dispoziţiei de a ajuta”. “Acum ne gândim unde să ţinem cadoul. Cortul ar putea rămâne la reşedinţa preşedintelui sau ar putea fi transportat la un muzeu”, a declarat secretarul de presă al lui Iuşcenko. Liderul libian nu face des astfel de cadorui, dar el le-a oferit corturile sale şi premierului rus Vladimir Putin, şi preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy.

IRLANDEZUL OBAMA,VEDETĂ PE YOUTUBE
Un cântec care celebrează originile irlandeze ale preşedintelui american ales, Barack Obama, a cunoscut un succes neaşteptat pe site-ul YouTube, relatează AFP. Clipul video al cântecului “Nimeni nu este atât de irlandez ca Barack Obama” a fost accesat de peste 600.000 de ori pe YouTube, în special după alegerea lui Obama la 4 noiembrie.
Cântecul e compus de grupul “Hardy Drew and the Nancy Boys”, originar din Limerick, sud-vestul Irlandei. Cuvintele formează rime între Obama şi numele tipic irlandez O'Hara. “O'Leary, O'Reilly, O'Hare şi O'Hara; Nimeni nu este atât de irlandez ca Barack Obama; Nu mă credeţi, ştiu; Dar Barack este la fel de irlandez cum era şi JFK”. Se spune că Fulmuth Kearney, un bunic al mamei lui Obama, ar fi emigrat din Moneygall spre America, în 1850, potrivit canonicului Stephen Neill. Şi Ronald Reagan, John F. Kennedy şi Bill Clinton au pretins că au origini irlandeze.

KALAŞNIKOV E FERICIT
Mihail Kalaşnikov, părintele celebrei arme de atac ruseşti, care a împlinit 89 de ani, a declarat că se simte “fericit” că a creat o armă pentru apărarea ţării sale, relateazăAFP.
Unul dintre ruşii cei mai cunoscuţi în lume şi cei mai decoraţi în ţara sa, Kalaşnikov nu a câştigat aproape nimic din invenţia sa, folosită de armatele din 50 de ţări. Născut la 10 noiembrie 1919, într-un sat siberian, Kalaşnikov a avut o tinereţe greu încercată, de fiu de ţăran considerat bogat (kulak) şi a fost deportat în timpul lui Stalin, în 1930, la vârsta de 11 ani. Rănit în timpul primelor lupte din cursul războiului, în 1941, el a fost evacuat şi a început crearea a ceea ce urma să devină AK-47 în 1947. Arma Kalaşnikov împlineşte anul acesta 61 de ani. Uzina Ijmaş, din Urali, fabrică anual aproape 100.000 de puşti Kalaşnikov.

×
Subiecte în articol: externe obama