x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

11 Dec 2008   •   00:00

Proxeneţi care exploatau românce în Fanţa



O reţea de proxeneţi care ar fi exploatat aproximativ 50 de tinere din România şi Bulgaria a fost desfiinţată în urma unei acţiuni a poliţiştilor francezi, zece suspectţi fiind arestaţi în Normandia, la Rouen şi Caen, potrivit unui comunicat al ministerului de Interne din Franţa, a transmis Mediafax. Proxeneţii recurgeau frecvent la ameninţări şi violenţe.

ZAGREBUL A ASCUNS IDENTITATEA FALSĂ A LUI GOTOVINA
Autorităţile croate au menţinut secretă, timp de un an, informaţia privind existenţa unei false indentităţi a fostului general Ante Gotovina, inculpat pentru crime de război şi arestat în 2005 după mai mulţi ani de căutări, potrivit cotidianului Novi List, citat de AFP. Inculpat în 2001 de TPI, Gotovina a fost arestat în decembrie 2005 în Spania, aflându-se în posesia unui paşaport fals pe numele Kristijan Horvat.

ACTORIA, MESERIE RISCANTĂ
Personajul interpretat de actorul Daniel Hoevels ar fi trebuit să se sinucidă, în cadrul unei piese de teatru, însă cuţitul fals care i-a fost dat acestuia s-a dovedit a fi real, bărbatul provocându-şi o rană la gât, a informat Daily Telegraph. Actorul s-a prăbuşit pe scenă, în timpul spectacolului “Mary Stuart” de la Burgtheatre din Viena, în apluzele spectatorilor care au rămas impresionaţi de efectele speciale nemaipomenite, notează cotidianul. Au realizat că ceva nu este în regulă când bărbatul nu s-a mai ridicat de pe podea. Poliţiştii investighează o posibilă tentativă e crimă, plănuită de vreun coleg invidios. Actorul, care a fost transportat de urgenţă la spital, a apărut pe scenă ziua următoare, cu un bandaj la gât.

SADDAM ŞI ARIPIOARE PICANTE
Saddam Hussein este imaginea unei campanii de promovare, pe teritoriul chinez, a unui restaurant care se laudă cu aripioarele picante de pui pe care le oferă clienţilor, a informat Daily Mirror, în ediţia online. Trecutul dictatorului irakian în ceea ce priveşte crimele de război şi genocidul este asimilat şi asociat cu motto-ul magazinului Passion Barbecue Chicken Wings: “Lui Saddam îi plăceau provocările, iar consumarea aripioarelor noastre picante necesită acelaşi curaj”. Restaurantului i s-a interzis de către responsabilii locali să utilizeze o figureă similară cu aceea a Colonelului Sanders de la Kentucky Fried Chicken pentru a se evita conflictele cu lanţul american de fast food.

IMOBIL PRĂBUŞIT LA MOSCOVA
O persoană a murit şi alte două au fost rănite, miercuri, după prăbuşirea unui imobil vechi în curs de renovare, într-un cartier turistic din centrul Moscovei, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de AFP. Cauza incidentului nu a fost precizată deocamdată. Echipe de salvare şi pompierii s-au deplasat la faţa locului.

×
Subiecte în articol: externe