x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

05 Feb 2009   •   00:00

5 februarie 2009

BAZE ÎN FRANŢA
Franţa va găzdui o bază germană pe teritoriul său. Potrivit publicaţiei Le Monde, citată de AFP, decizia face dovada prieteniei dintre cele două ţări. Mai multe detalii despre această bază ar putea fi date publicităţii sâmbătă, cu ocazia reuniunii la nivel înalt a conferinţei anuale de securitate a NATO, care va avea loc la München, în Germania.

SCOPURI PAŞNICE
Iranul a dezminţit ieri faptul că lansarea, în premieră, a unui satelit de producţie proprie ar avea legătură cu ambiţiile militare ale Teheranului. Este vorba despre un proiect exclusiv ştiinţific şi tehnic şi nu are nici o legătură cu domeniul militar. Răspunsul Teheranului a survenit în urma reacţiilor Occidentului cu privire la lansarea şi plasarea pe orbita terestră a satelitului Omid. Vestul se teme că satelitul ar putea fi folosit la dezvoltarea programului balistic.

KOUCHNER NEAGĂ TOT
O carte apărută săptămâna aceasta pe piaţă în Franţa, care îl acuză de conflict de interese pe actualul ministru de Externe, Bernanrd Kouchner, reprezintă “un atac grotesc şi dezgustător”, a apreciat şeful diplomaţiei. Kouchner a declarat că a acţionat mereu în legalitate şi transparenţă, declarându-şi veniturile şi plătindu-şi impozitele. Cartea “Lumea după K.”, semnată de scriitorul Pierre Pean, vorbeşte, între altele, despre conflicte de interese între funcţia de ministru a lui Kouchner şi statutul de consultant al unei firme cu activităţi în Africa, precum şi despre ducerea unei politici inoportune faţă de Serbia, Myanmar şi Rwanda.

TURNĂTORI
Străinii care vor să lucreze în Franţa cu acte în regulă, dar nu au un permis de muncă, pot turna autorităţilor franceze filiera prin care au ajuns în această ţară. Drept recompensă, străinii vor primi un permis de şedere provizorie pe teritoriul francez, informează AFP. Ministrul Imigraţiei, Eric Besson, a declarat unui post de radio că prefecturile vor avea dreptul de a acorda aceste titluri de şedere provizorie străinilor care sunt victime ale reţelelor ilegale de trafic de carne vie şi care vor fi dispuşi să-i denunţe pe traficanţi autorităţilor franceze.

×
Subiecte în articol: externe