x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

10 Feb 2009   •   00:00

10 februarie 2009



PRĂPĂD ÎN AUSTRALIA
Incendiul de proporţii declanşat în sud-estul Australiei a făcut peste 165 de morţi, dar bilanţul ar putea fi în creştere, potrivit poliţiei. Flăcările au distrus 750 de locuinţe
şi o suprafaţă de 3.300 kmp, lăsând fără adăpost peste 50.000 de oameni. Crucea Roşie a amenajat pentru aceştia, 20 de centre de ajutor. Principalii vinovaţi sunt, potrivit poliţiei, canicula - cea mai mare din ultimul secol -, efectele secetei şi rafalelor puternice de vânt.
Dar premierul Kevin Rudd susţine că unele focare au fost atribuite de autorităţi unor incendiatori vinovaţi de "crime în masă".

PROMISIUNE UITATĂ
Ducesa de York nu şi-a respectat promisiunea făcută în septembrie 2008 în faţa camerelor de luat vederi de a sprijini financiar o fundaţie caritabilă din România în vederea construirii unei maternităţi şi dotării unei clinici pentru femeile neajutorate, informează Sunday Express, citată de Mediafax. Purtătoarea de cuvânt a ducesei a anunţat că au fost găsiţi banii necesari pentru echiparea cu logistică a unei clinici şi construirea unei maternităţi la Tinca. "Fundaţia Sarah Ferguson a primit de la un filantrop, conform promisiunii, o donaţie de 320.000 de euro pe care urmează să o transfere din Canada în România", a adăugat purtătoarea de cuvânt a ducesei de York.

×
Subiecte în articol: externe