x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

12 Feb 2009   •   00:00

12 februarie 2009



IRONII
Preşedintele ceh, Vaclav Klaus, a cărui ţară a preluat de la Franţa preşedinţia UE, l-a ironizat pe omologul său francez, Nicolas Sarkozy. "Ştiu că i-ar plăcea să rămână un pre­şe­dinte permanent" al UE, a spus Klaus, într-o dezbatere organizată la Paris, potri­vit AFP. Klaus a apreciat că "nu este necesar să fii hiperactiv şi să organi­zezi câte un summit european în fiecare weekend". Relaţiile dintre cele două ţări sunt tensionate după decla­raţiile lui Sarkozy ostile deloca­lizării producţiei auto în Cehia. Praga a de­nunţat tentaţiile "protecţioniste" ale Franţei.

PHISHING
Poliţia spaniolă a anihilat o reţea internaţională condusă de români, care se ocupa de fabricarea de cardu­ri de credite false, a relatat AFP. Re­ţea­ua folosea date bancare furate pe In­ternet prin phishing. În operaţiunea realizată în cooperare cu SUA şi România au fost arestate 15 persoane.

ASASINAT
Comandantul forţelor aeriene din Azerbaidjan, Rail Rzayev, a fost împuşcat mortal la Baku. Agenţia azeră Trend, preluată de AFP, a relatat că Rzayev a fost ucis în apro­pie­rea locuinţei. Poliţia nu a comentat.

×
Subiecte în articol: externe