x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

15 Noi 2008   •   00:00

DIPLOMAT AMENDAT
Fostul ambasador britanic în România Richard Ralph, unul dintre principalele personaje ale scandalului privind legăturile dintre miliardarul Lakshmi Mittal şi fostul premier Tony Blair, a fost amendat pentru transfer de informaţii privilegiate, a relatat Financial Times online. Ralph a fost amendat cu 118.000 de lire sterline pentru transfer de informaţii privilegiate (insider trading), după ce a recunoscut că i-a cerut unui prieten să cumpere acţiuni la o companie minieră din Peru, Monterrico Metals, al cărei preşedinte era, în timp ce ştia că aceasta este în negocieri de preluare. În timpul mandatului în România, Ralph i-a cerut ajutorul lui Blair pentru preluarea combinatului siderurgic Sidex Galaţi de către grupul lui Mittal.



LOZUL DE UN MILION
Doi tineri români care muncesc în Italia au răzuit joi un loz care le-a arătat că au câştigat un milion de euro, a informat ieri Il Monferrato. În pauza de prânz, cei doi au mâncat într-un bar din Monferrato (Piemonte), iar la plecare au cumpărat mai multe lozuri. Unul dintre ele le-a adus un milion de euro. Iniţial, românii au crezut că au câştigat 1.000 de euro, dar patronul barului le-a arătat că au "uitat" două zerouri. "Îi împărţim şi ne întoarcem cât mai repede în România, unde o să trăim confortabil de acum", au răspuns norocoşii când au fost întrebaţi ce vor face cu banii. (Carmen Pleşa)

FORUM ENERGETIC
În capitala Azerbaidjanului s-a desfăşurat ieri un summit pe tema siguranţei aprovizionării cu energie, fiind abordate teme precum reducerea dependenţei de Rusia şi construirea gazoductului Nabucco, proiect susţinut de UE, a relatat Rador. Acest summit este al patrulea din mai 2006 la care participă şefii de stat şi de guvern din ţările situate între Finlanda şi Turcia, ministrul american pentru problemele energetice şi comisarul european pentru energie.

×
Subiecte în articol: externe