x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Noi 2008   •   00:00

17 noiembrie 2008



Au CĂZUT LA PACE
Guvernul de al Bagdad a aprobat ieri acordul bilateral privind prezenţa forţelor americane în Irak până la sfârşitul anului 2011, informează AFP.
Documentul, care va trece şi prin Parlament, pentru a fi validat, fixează regulile de conduită ale trupelor americane din Irak - 152.000 de soldaţi, în prezent, distribuiţi în 400 de baze militare. Soldaţii americani se află sub comanda generalului Raymond Odierno. Acordul înlo­cuieşte mandatul ONU în Irak, ce justifică prezenţa trupelor stăine în această ţară şi care expiră la sfârşitul lunii decembrie.

NOMINALIZĂRI
Echipa preşedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat ieri noi nominalizări în cadrul viitoarei sale administraţii de la Casa Albă, informează AFP. Pete Rouse, care a lucrat mai mulţi ani pentru Congres, a fost numit în funcţia de consilier superior al Casei Albe, iar Mona Sutphen şi Jim Messina au fost numiţi în funcţii de secretari generali adjuncţi. Sutphen a fost funcţionară la Departamentul de Stat, iar Messina a fost secretar parlamentar. Despre fosta lui contracandidată democrată în cursa prezidenţială, Hillary Clinton, despre care tot mai multe voci spun că ar putea fi viitorul secretar de stat, Obama nu suflat încă nici un cuvânt.

RĂU DE AVION
Premierul italian Silvio Berlusconi a avut rău de avion când se întorcea în Italia de la Washington, unde a avut loc summit-ul G20, a informat agenţia de presă italiană Agi.
Berlusconi era aşteptat ieri la Verona, la un congres, unde urma să ţină un discurs, însă, din cauza stării în care se afla, a preferat să intervină în dezbaterile respective indirect prin telefon.
Purtătorul de cuvânt al premierului, Paolo Bonaiuti, a dez­minţit "oficial" informaţia dată de Agi, că şefului Guvernului de la Roma i s-ar fi făcut rău în avion. Bonaiuti nu a dat însă alte detalii despre starea lui Berlusconi şi nici nu a precizat de ce nu s-a mai dus la Verona, unde era aşteptat.

×
Subiecte în articol: externe