x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Noi 2008   •   00:00

NUMIRI LA CASA ALBĂ
Preşedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat oficial numirea lui David Axelrod în funcţia de consilier al preşedintelui, a relatat CNN. Axelrod a fost strategul-şef al campaniei sale electorale. Janet Napolitano, guvernatorul de Arizona, este favorită pentru funcţia de secretar pentru securitate internă, iar Eric Holder, ca procuror general. Au fost vehiculate numele a trei persoane pentru postul de consilier pentru securitate naţională: James B. Steinberg, James L. Jones şi Susan E. Rice.



RĂPITORI JUDECAŢI
Doi irakieni vor fi judecaţi pentru răpirea şi uciderea, acum patru ani, a britanicei Margaret Hasssan, reţeaua din care făceau parte fiind bănuită de sechestrarea altor 14 străini, printre care şi cei trei jurnalişti români, a relatat Times online. Este vizat şi bărbatul suspectat că a împuşcat-o în cap pe Margaret. Cel de-al patrulea suspect, Mustafa Salman al-Jubouri, a fost condamnat în iunie 2006 la închisoare pe viaţă. Există informaţii potrivit cărora liderul reţelei s-ar ascunde în Siria. Un ofiţer de Poliţie care se ocupă de caz de când Margaret a fost răpită a declarat: “Chiar dacă ar însemna să lucrez toată cariera mea la acest caz, acesta nu va lua sfârşit. Va rămâne deschis până îi vom prinde pe toţi”.

NEMULŢUMIRE
Zelul de nestăvilit pentru reuniuni la nivel înalt de tot felul manifestat de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, care îşi încheie în curând mandatul semestrial al UE, a stârnit nemulţumiri la Washington, scrie presa americană. El vrea să organizeze la începutul lunii ianuarie o reuniune pe tema crizei financiare la Paris, după cea de la Washington, însă, cât timp s-a aflat acolo, nu le-a suflat o vorbă americanilor despre asta. Ei au aflat abia după ce Sarkozy a revenit la Paris, şi asta i-a iritat cel mai mult.

×
Subiecte în articol: externe