x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

24 Noi 2008   •   00:00

24 noiembrie 2008



DEGUSTĂTORI
Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a venit la summit-ul UE – Rusia din Franţa însoţit de două persoane, descrise oficial drept "doctori", care degustau mâncarea, pentru a nu fi otrăvit, a relatat The Sunday Telegraph online. Oficiali francezi din domeniul securităţii au dezvăluit că tot ce mănâncă sau bea preşedintele rus trebuie gustat întâi de apropiaţii săi. O sursă de la Kremlin a confirmat că Medvedev întotdeauna călătoreşte cu cel puţin o persoană care verifică ingredientele, dar nu şi mâncarea preparată. "Un Medvedev paranoic", a scris ziarul Nice Matin. Vehiculele ruseşti sunt de asemenea transpor­ta­te oriunde se deplasează preşedintele, a precizat sursa de la Kremlin.

SPIONI LA PRIŞTINA
Un tribunal din Priştina a ordonat ca trei germani suspectaţi a fi auto­rii atentatului din 14 noiembrie asu­pra clădirii UE din oraş să fie plasaţi în detenţie pentru o lună. Potrivit AFP, care citează mass-media locale, aceştia sunt "bănuiţi de a fi comis o acţiune teroristă criminală" şi riscă 20 de ani de închisoare. Televi­ziunile au transmis imagini cu ei escortaţi de o unitate anti­te­ro a poliţiei. Mass-media germane şi kosovare au afirmat că suspecţii lu­crau pentru serviciile secrete germa­ne (BND). Contactat de AFP, un pur­tă­tor de cuvânt al BND a refuzat să comenteze.

SINUCIDERE ÎN DIRECT
Un fost general argentinian acuzat de încălcarea drepturilor omului în timpul dictaturii (1976-1983) s-a sinucis vineri în faţa camerelor de filmat, în momentul în care autorităţile argentiniene veniseră să îl aresteze la domiciliul său, a transmis ieri-seară Antena 3. Malevo Ferreyra, în vârstă de 63 de ani, era acuzat de torturarea şi uciderea mai multor disidenţi argentinieni, potrivit CNN. Generalul acordase un interviu postului de televiziune Cronica, ale cărui camere încă mai filmau în momentul în care acesta şi-a scos pistolul şi s-a împuşcat în tâmplă. Ferreyra declarase că nu va fi luat din casa sa decât mort. Imaginile au fost difuzate de către televiziunea argentiniană.

×
Subiecte în articol: externe