x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Dec 2008   •   00:00

IRONIA SORŢII
Rabinul Gabriel Holtzberg, ucis de terorişti în timpul atacurilor din Bombay, citea o carte despre antiterorism înainte de a fi asasinat. Rabinul de 29 de ani a fost găsit lângă mai multe cărţi religioase evreieşti, printre care şi un exemplar al unui volum intitulat “Cum să vă apăraţi când teroriştii intră în locuinţa dumneavoastră”. Rabinul a fost ucis împreună cu soţia sa.



AVION ÎNGHEŢAT
Avionul preşedintelui polonez Lech Kaczynski a îngheţat pe aeroportul din capitala Mongoliei, Ulan Bator, din cauza temperaturilor scăzute. Kaczynski avea programată o vizită în Japonia, care a fost întârziată de acest incident. Şeful cancelariei prezidenţiale a anunţat că preşedintele a închiriat un avion mongol pentru a se deplasa în Japonia.

AZILUL UE

Uniunea Europeană trebuie să rămână “un tărâm al azilului”, iar statele membre să dea dovadă de “solidaritate” în domeniu, a declarat ieri comisarul european pentru justiţie, Jacques Barrot. El a pregătit  directive pentru îmbunătăţirea şi armonizarea regimului de azil în UE şi spune că politica în domeniu “va fi un test de solidaritate pentru europeni”.

×
Subiecte în articol: externe