x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Mai 2009   •   00:00

4 mai 2009



NEOFASCIŞTI
Poliţia irlandeză investighează activităţile neofasciştilor ungari şi români care au venit în ultimii ani în Irlanda, în urma informaţiilor conform cărora un irlandez, ucis alături de un cetăţean român în Bolivia, ar fi avut legături cu o grupare neonazistă secuiască, potrivit The Irish Independent. Eduardo Rozsa Flores, cetăţean ungar, croat şi bolivian, Arpad Magyarosi, cetăţean român şi ungar, şi irlandezul Michael Dwyer au fost ucişi acum două săptămâni de poliţia din Bolivia, fiind bănuiţi de implicare într-un complot pentru asasinarea preşedintelui bolivian Evo Morales. Alte două persoane au fost arestate, dintre care un cetăţean român.

LEFURI DE TOP
Preşedintele SUA, Barack Obama, ocupă locul trei în topul celor mai bine plătiţi şefi de stat şi de guvern din lume, potrivit cotidianului britanic The Times. Pe locul întâi se situează premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, cu o indemnizaţie anuală de 2,47 milioane de dolari, urmat de omologul său din Hong Kong, Donald Tsang Yum-Kuen, cu 516.000 de dolari pe an. Barack Obama câştigă 400.000 de dolari anual, premierul irlandez, Brian Cowen, 341.000 de dolari, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, 318.000 de dolari, iar cancelarul german, Angela Merkel, 303.000 de dolari.

Cutremur puternic în Guatemala

 Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,1, a afectat duminică Guatemala, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), citat deAFP. Epicentrul seismului, produs la ora locală 10:21 (19:21, ora României), a fost localizat la 68 de kilometri vest de Guatemala City. Hipocentrul cutremurului a fost la o adâncime de 104 kilometri. Nu se ştie dacă s-au înregistat victime sau pagube importante. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe