x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Iul 2009   •   00:00

14 iulie 2009



CHIŞINĂU. Netanyahu, cercetat în libertate
Preotul român Johnatan Netanyahu, reţinut în urma protestelor violente din 7 aprilie din Republica Moldova, a fost eliberat astăzi din arest preventiv, informează PRO TV Chişinău, citat de Mediafax. Curtea de Apel a respins recursul procurorului de prelungire a mandatului de arest cu 30 de zile. Netanyahu va fi cercetat în stare de libertate, dar nu are dreptul să plece din Chişinău. Preotul a dat asigurări că se va prezenta la procuratură de fiecare dată când va fi citat. Potrivit procurorului Igor Popa, dosarul lui Netanyahu a fost remis luni spre examinare instanţei, care urmează să ia o decizie în baza probelor adunate de procurori. Anterior, acuzatorii au declarat că în apartamentul în care locuia Netanyahu au fost găsite mai multe sticle cu combustibil şi hărţi ale sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei. Acum, clericul spune că nu are o locuinţă şi că va cere un adăpost la o biserică.
Înainte să fie reţinut, Johnatan Netanyahu era preot la Biserica Sfântul Gheorghe din Chişinău. El este ultimul arestat după violenţele din aprilie care părăseşte închisoarea. Preotul romăn, care are şi cetăţenie americană, s-a aflat în arest mai mult de trei luni. Procuratura Generală îl acuză că ar fi participat la acţiuni de distrugere a bunurilor în timpul manifestaţiilor din 7 aprilie. Acesta respinge învinuirile, spunând că dosarul său este unul politic.


RUSIA. Test cu rachetă
Rusia a lansat astăzi o rachetă strategică de pe un submarin. Lansarea a fost un succes, a anunţat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, aflat la Soci, în sud-vestul ţării, unde a avut o întrevedere cu marinari din cadrul flotei ruse. "Obiectivul a fost atins şi racheta a căzut în locul prevăzut", a adăugat şeful statului, fără a preciza despre ce tip de rachetă este vorba. Rusia testează din septembrie 2005 racheta Bulava, cu o rază de acţiune de 8.000 de kilometri, ale cărei rezultate au fost până în prezent modeste. Ultimul tir, din decembrie 2008, s-a soldat cu un eşec.

×
Subiecte în articol: externe