x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Aug 2009   •   00:00
CLINTON, LA PHENIAN
Fostul preşedinte american Bill Clin­ton s-a deplasat ieri într-o vi­zi­tă-surpriză în Coreea de Nord. Surse apropiate lui Clinton spun că ex-lide­rul de la Casa Albă încearcă să contribuie la eliberarea a două jurnaliste americane aflate din luna martie într-o închi­soa­re nord-coreeană.

LINGOURI RECUPERATE
Un vapor la bordul căruia se aflau 9,4 tone de lingouri de aur şi argint, estimate la 20 de milioane de dolari, a fost găsit în sudul Oceanului Atlan­­tic, nu departe de coastele ar­gentiniene. Nava chiliană Polar Mist, scufundată în circumstanţe neelucidate, în urmă cu aproape şapte luni, a fost descoperită la o adâncime de 80 de metri .

UN AN DE LA RĂZBOI
UE a cerut Georgiei şi Osetiei de Sud să nu crească tensiunile în jurul te­ritoriului rebel, ce­rând "acces neres­tricţionat" pentru monitorii UE pe ambele părţi ale graniţei administrative. Tensiunile au escaladat după ce cele două părţi s-au acuzat reciproc de atacarea gra­niţei opuse cu focuri de armă şi mor­tiere. Rusia a avertizat Tbilisi că îşi re­zervă dreptul de a utiliza forţa pentru a apăra popu­laţia civilă, la un an de la războ­iul ruso-georgian (7-12 august 2008).

×
Subiecte în articol: externe