x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Aug 2009   •   00:00

6 august 2009



SCRISOARE CU GLONŢ
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a mai primit o scrisoare de ameninţare. În plic i s-a pus şi un glonţ de calibru 375 Magnum, muniţie folosită pentru vânatul mare. Textul dactilografiat al scrisorii păstrează tonul precedentelor depeşe trimise preşedintelui şi începe aşa: "Cucu! Nu te-am uitat!", fiind urmat de tot felul de ameninţări.  

KARADJICI, RĂPIT
Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadjici, a declarat că a fost "răpit" şi "ţinut în secret" de autorităţile sârbe. El cere Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie să fie despăgubit, dacă va fi achitat sau dacă va primi o pedeapsă redusă. El va fi judecat pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, pentru rolul pe care l-a jucat în războiul din Bosnia (1992-1995).

ALT PROCES
Un nou proces vizând trei presupuşi complici la asasinarea ziaristei ruse Anna Politkovskaia a început ieri la Moscova. În acest dosar sunt inculpate trei persoane, care au fost achitate în februarie de un juriu în cursul unui prim proces marcat de numeroase încălcări ale regulilor de procedură.

×
Subiecte în articol: externe