x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Aug 2009   •   00:00
GEORGIA, SINGURĂ
"Osetia de Sud şi Abhazia nu mai pot reveni în componenţa Georgiei", a declarat ieri ambasadorul rus la Bucureşti, Alexander Churilin. "Securitatea şi supravieţuirea popoarelor din Osetia de Sud şi Abhazia pot fi asigurate numai prin recunoaşterea dreptului lor la autodeterminare şi crearea unor state independente.
Rusia a fost prima care a recunoscut această realitate obiectivă", a adăugat diplomatul, citat de Mediafax.

CHINEZII, PE MARTE
Autorităţile ştiinţifice chineze au trimis în Rusia un vehicul care va ajunge pe Marte, informează cotidianul Xin Jing Bao, preluat de AFP şi citat de Agerpres. În octombrie, Yinghuo-1, un satelit în greutate de 110 kg, urmează să fie lansat cu sonda rusă Phobos Explorer de racheta Zenit. După zece luni, sonda se va plasa pe orbita lui Marte, de unde va realiza fotografii cu suprafaţa sa.

ATENŢIE, SE FILMEAZĂ!
O cameră web a fost instalată în grădinile reşedinţei papale de vară, Castelul Gandolfo, în apropiere de Roma, informează cotidianul Vaticanului, Osservatore Romano, preluat de Agerpres. Camera le va permite internauţilor, care vor accesa site-ul www.vaticanstate.va, să-l observe pe Benedict al XVI-lea în timpul plimbărilor în grădină. Suveranul Pontif îşi va petrece aproape două luni la reşedinţa de lângă Lacul Albano, la circa 30 de kilometri sud-est de Roma.

PETIŢIE PENTRU M.J.
Cel puţin 15.000 de persoane au semnat o petiţie online care solicită ca regretatul rege al muzicii pop, Michael Jackson, să primească Premiul Nobel pentru Pace în 2010. Iniţiată de un student de la un colegiu american, petiţia aminteşte despre angajamentul cântăreţului faţă de cauzele umanitare şi solicită Institutului Nobel din Norvegia să recunoască eforturile lui Michael pentru pace în lume. Cei interesaţi pot accesa website-ul ww.petitionspot.com/petitions/mjnobelpeaceprize. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe