x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Oct 2009   •   00:00

27 octombrie 2009



PROTOCOL DE CRIZĂ
Pentru a reduce cheltuielile pe timp de criză, premierul bulgar Boiko Borisov a interzis fondul de protocol la Guvern. El i-a anunţat pe funcţionarii Executivului că trebuie să-şi plătească orice consumaţie, transmite Reuters. Excepţie vor face cheltuielile pentru cina şi prânzul delegaţiilor aflate în vizită. "Vom da un exemplu personal", a spus Boiko Borisov. Este de aşteptat ca economiile realizate prin această măsură să fie de 769.000 de dolari pe an.

LETONIA
Pompierii şi poliţiştii letoni au ridicat baraje în jurul unui crater format de căderea unui corp neidentificat, posibil un meteorit. Există riscul de contaminare radioactivă. Un meteorit ar fi căzut duminică seară în apropiere de Mazsalaca (nordul Letoniei), formând un crater lat de 20 de metri şi adânc de zece metri, fără ca vreo persoană să fie rănită.

PRIETENIE RISCANTĂ
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a prezentat pe preşedintele Iranului drept "prietenul Turciei". Într-un interviu pentru The Guardian, Erdogan a vorbit despre relaţiile foarte bune cu Mahmoud Ahmadinejad, riscând, astfel, să deterioreze şi mai mult relaţia dintre Ankara şi Israel.

×
Subiecte în articol: externe