x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Oct 2009   •   00:00

30 octombrie 2009



CASTRO E BINE MERSI
Fidel Castro arată minunat şi pare destul de puternic, a declarat şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, agenţiei Associated Press. Ea a stat de vorbă cu el vreo două ore şi i s-a părut că e "foarte dinamic" pentru un bărbat de 83 de ani. Au făcut şi câţiva paşi împreună, în curtea clinicii unde fostul lider cubanez a fost internat în iulie 2006, suferind mai multe intervenţii chirurgicale abdominale, din cauza unei infecţii intestinale. Pe seama sănătăţii lui s-au făcut multe speculaţii, zvonindu-se la un moment dat că are cancer şi că e în pragul morţii sau chiar că ar fi murit.

RACHIDA, PE COPERTĂ

Fostul ministru francez al Justiţiei Rachida Dati, actual eurodeputat, a pozat pentru prima oară cu fiica ei, Zohra, de 9 luni, pe coperta revistei Gala. Rachida a făcut publicaţiei şi destăinuiri despre necazurile şi bucuriile ei, dar şi despre realizările şi planurile ei. "Nu am rămas în nepăsare în tot acest răstimp", s-a confesat ea. Rachida a pus bazele unei asociaţii care promovează cetăţenia în toate formele ei. Despre statutul ei de mamă celibatară într-o familie tradiţionalistă, Rachida a mărturisit că ai ei "au înţeles-o, pentru că o iubesc". Despre ţinutele vestimentare şi bijuteriile luxoase cu care s-a afişat în public, fostul ministru francez a spus că, de fapt, cei care au criticat-o nu erau de acord cu reformele în justiţie pe care le-a impus. "A fost o răzbunare de «clasă», şi insist asupra cuvântului «clasă». Mama m-a învăţat să fiu întotdeauna bine îmbrăcată, pentru că asta înseamnă să îi respecţi pe ceilalţi."

CONFERINŢĂ ÎNTRERUPTĂ
Militanţii împotriva încălzirii globale au ocupat şi au blocat sediul Comisiei Europene. Ecologiştii au întrerupt o conferinţă unde industriaşii discutau despre încălzirea globală. Ei au acuzat Executivul UE că are relaţii strânse cu sponsorii conferinţei de afaceri, printre care Shell, Daimler şi Arcelor Mittal, aflaţi printre cei mai mari poluatori cu carbon din lume.

×
Subiecte în articol: externe