x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Noi 2009   •   00:00

14 noiembrie 2009



MUSSOLINI - NERVOASĂ FOC
"Libertatea de a insulta pe oricine, pe motiv că faci o operă de artă" - a titrat cotidianul italian Il Tempo după ce o judecătoare de la Tribunalul Civil din Roma a decis că filmul "Francesca" poate rula integral în cinematografele din Peninsulă. Ziarul italian susţine că decizia este îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât a fost luată de o femeie-judecător, care pe deasupra a mai şi văzut filmul în care Mussolini e făcută "c... a aia care vrea să-i omoare pe toţi românii". "Decizia reprezintă un pericol social fără precedent", a comentat Alessandra Mussolini.

VISÂND LA NADIA
Compania spaniolă de teatru Hortzmuga a ales să-şi sărbătorească două decenii de existenţă punând în scenă o piesă în care personajul principal este o fetiţă româncă, imigrantă în Spania, al cărei vis este să ajungă o a doua Nadia. Piesa îşi propune să-i facă pe copiii şi tinerii spanioli mai sensibili la problemele imigranţilor. Povestea fetiţei românce care locuieşte într-o maşină veche şi visează la Nadia va putea fi urmărită de duminică la Teatrul Arriaga din Bilbao.

FETIŢĂ RECUPERATĂ

O fetiţă româncă în vârstă de 3 ani a fost găsită de jandarmii francezi la mai puţin de o oră după ce fusese răpită de o femeie de lângă mama ei, cu care cerşea lângă un magazin din Ostricourt. Jandarmii au organizat imediat echipaje de intervenţie în localitate şi în zonele învecinate, până la graniţa cu Belgia, acţionând cu câini dresaţi şi elicoptere. Fetiţa a fost găsită teafără după mai puţin de o oră într-o parcare din oraş. Femeia care a răpit-o va fi anchetată.

ROMÂNCĂ ACUZATĂ DE HĂRŢUIRE
O româncă de 42 de ani care îngrijea un italian de 87 de ani la Florenţa a ajuns în închisoare după ce acesta a denunţat-o pentru hărţuire, potrivit Il Sole 24. Românca riscă să stea după gratii între şase luni şi patru ani. Legea care pedepseşte hărţuirea este în vigoare din februarie în Italia. Până în august au fost arestate 520 de persoane sub această acuzaţie. Aproximativ 80% dintre victime sunt femei.

×
Subiecte în articol: externe