x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Apr 2010   •   00:00

FĂRĂ RESTRICŢII
Mai mulţi eurodeputaţi români şi bulgari au depus la Parlamentul European o declaraţie pentru ridicarea tuturor restricţiilor impuse cetăţenilor ţărilor lor pe piaţa muncii din UE,  relatează site-ul Novinite.com. După trei ani de la aderarea lor la Uniunea Europeană, cetăţenii României şi Bulgariei încă nu au aceleaşi drepturi precum cei ai altor state membre, se arată în declaraţia depusă de eurodeputaţii români şi bulgari, care au decis să strângă semnături de la colegii lor în sprijinul acestei iniţiative, informează site-ul Novinite.com. Ei argumentează că libera deplasare a muncitorilor este un principiu fondator al Pieţei Europene Comune, iar modul diferit de a-i trata pe bulgari şi români perpetuează diviziunile în cadrul UE. În plus, eurodeputaţii argumentează că menţinerea restricţiilor împiedică utilizarea la maximum a oportunităţilor pentru refacerea economică a Europei. În total, 15 state europene au acordat acces deplin pe piaţa muncii românilor şi bulgarilor.

SINUCIDERE LA PARLAMENT
Un bărbat s-a sinucis sărind de pe terasa sediului Parlamentului german în curtea interioară. "Este un fenomen rarisim", a afirmat un purtător de cuvânt al Poliţiei berlineze, dacă nu chiar un caz fără precedent. Vizitatorul, în vârstă de 45 de ani, s-a aruncat de pe terasa clădirii, recunoscută prin impozanta sa cupolă de sticlă construită de britanicul Norman Foster, potrivit comunicatului Parlamentului german, citat de AFP.
Bărbatul pare a fi un german care nu era originar din Berlin. Terasa de pe acoperişul Reichstagului, simbol al Germaniei reunificate, oferă o privelişte impresionantă asupra Capitalei şi este una dintre principalele atracţii turistice din Berlin.

HOTEL NUDIST
Primul hotel destinat în exclusivitate turiştilor străini nudişti va fi inaugurat la 1 mai în Turcia. Hotelul Adaburnu-Golmar va fi primul de acest gen din Turcia, o ţară musulmană 99%, cu tradiţii conservatoare, dar care îi primeşte foarte bine pe turiştii străini, scrie cotidianul Milliyet. "Nudismul va fi autorizat numai în incinta hotelului, nu şi pe plajele publice învecinate", unde numai topless-ul este tolerat, precizează cotidianul turc, citând un responsabil al firmei care face rezervări pentru nudiştii care vor veni în staţiunea Datca, în apropiere de Marmaris.

×
Subiecte în articol: externe