x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Apr 2010   •   00:00

29 aprilie 2010



ZÜRICH, LACUL-CIMITIR AL CLINICII DIGNITAS
Zeci de urne cu cenuşa persoanelor care au ales să-şi ia zilele prin euthanasiere la clinica elveţiană Dignitas au fost găsite pe fundul Lacului Zürich. Descoperirea a oripilat opinia publică şi tinde să declanşeze un imens scandal, estimându-se că cele 13 urne aduse primele la suprafaţă şi încă vreo 50 numărate de scafandri pe fundul lacului nu ar fi singurele, numărul total putând depăşi chiar 300 de urne, dezvăluie Daily Mail. Anchetatorii sunt siguri de provenienţa urnelor, care purtau sigla clinicii. Fondatorul Dignitas, Ludwig Minelli, a refuzat să dea deocamdată vreo explicaţie. Potrivit legii, cei care se vor face vinovaţi, riscă să primească o pedeapsă de până la trei ani de închisoare şi o amendă de peste 40.000 de euro.

AMERICANII, OTRĂVIŢI LA G8
Fosta "Primă Doamnă" a SUA, Laura Bush, sugerează, în cartea sa intitulată "Spuse din inimă", ce va fi publicată în curând, că delegaţia prezidenţială americană condusă de George W. Bush ar fi fost otrăvită în cursul deplasării, în 2007, la summitul G8 desfăşurat în Germania, scrie New York Times. Mulţi membri ai amplei suite a liderului de la Casa Albă s-au îmbolnăvit în mod misterios, iar preşedintele a fost nevoit să primească tratament la pat. Potrivit fostei Prime Doamne, Secret Service a investigat ipoteza otrăvirii, dar medicii au stabilit doar că luaseră un virus. "Nu am aflat niciodată dacă s-au îmbolnăvit şi membrii altei delegaţii sau dacă a noastră a fost în mod misterios singura", a afirmat Laura Bush.

TRIBUNALUL CRIMINALILOR
Bulgaria va înfiinţa un tribunal special unde vor fi judecaţi cei mai periculoşi criminali, lideri ai reţelelor de crimă organizată sau înalţi oficiali acuzaţi de corupţie. Tribunalul va fi înfiinţat în următoarele 12 luni, ca parte a unui proiect de lege de creare a unor instanţe separate pentru judecarea cazurilor de crimă organizată şi corupţie, a anunţat ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, citat de site-ul Novinite.com. Tribunalul va fi compus din 100 de judecători şi procurori care s-au ocupat de cazurile privind cele mai importante grupuri de crimă organizată din Bulgaria. Măsura ar urma să ducă la eliminarea criticilor privind durata proceselor, eficienţa redusă şi regulamentele necorespunzătoare ale instanţelor.

×
Subiecte în articol: externe