x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stirile zilei

Stirile zilei

07 Iul 2006   •   00:00

GAZA - Aproape de acord

Israelul este gata sa-si retraga fortele din Fasia Gaza in schimbul eliberarii soldatului israelian rapit - viu si nevatamat - si incetarii tirurilor palestiniene cu rachete Qassam asupra teritoriului sau, a afirmat ministrul israelian al Apararii, Amir Peretz.

MACEDONIA - Victoria opozitiei

Opozitia din Macedonia a revendicat miercuri seara castigarea alegerilor legislative, in timp ce premierul Vlado Buckovski si-a recunoscut infrangerea. Partidul de centru dreapta, condus de fostul ministru de Finante, Nikola Gruevski, a precizat ca a obtinut 55 de locuri din totalul de 120, distantandu-se astfel de coalitia premierului Buckovski.

LONDRA - 7 IULIE / Slujba pentru victime

O slujba religioasa multiconfesionala a avut loc miercuri seara la Biserica St. Margaret, Westminster, in memoria celor 56 de morti, victime ale atentatelor de la Londra din 7 iulie 2005, printre care s-a aflat si romanca Mihaela Otto. Slujba religioasa a adunat anglicani, musulmani, evrei, catolici, protestanti, hindusi, sikh si jaini.

DECIZIE - Fara rascumparari

Baroneasa Emma Nicholson of Winterbourne, vicepresedinte al Comitetului pentru Afaceri Externe din Parlamentul European si purtator de cuvant al liberal-democratilor europeni in acest Comitet, a primit asigurari din partea Comisiei Europene ca membrii acesteia se vor opune platii oricarei rascumparari de ostatici facute de guvernele statelor membre ale UE, potrivit unui comunicat al Biroului de presa al baroanei, remis in exclusivitate agentiei Mediafax.

INSULA SERPILOR - Ucraina vrea localitate

O localitate ucraineana ar putea aparea in curand pe Insula Serpilor, informeaza pagina electronica a postului ucrainean de televiziune Kanal 5, citat de Realitatea TV. Numele localitatii ar urma sa fie Alba. In prezent, Insula Serpilor este locuita de circa 20 de oameni, cei mai multi, graniceri. Crearea unei comunitati permanente pe insula ar putea ajuta Ucraina sa obtina o parte mai mare din spatiul maritim pe care si-l disputa cu Romania.
×
Subiecte în articol: externe