x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stoltenberg transmite Rusiei că ''nu e prea târziu să înceteze pregătirile de război''

Stoltenberg transmite Rusiei că ''nu e prea târziu să înceteze pregătirile de război''

19 Feb 2022   •   16:30
Stoltenberg transmite Rusiei că ''nu e prea târziu să înceteze pregătirile de război''
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut sâmbătă Rusiei să pună capăt pregătirilor de atac împotriva Ucrainei, în caz contrar urmând să suporte consecinţe severe, transmite Reuters.

''Nu e niciodată prea târziu pentru Rusia să dea înapoi, să înceteze pregătirile de război şi să înceapă să se implice în negocieri diplomatice cu NATO şi aliaţii NATO pentru a găsi o soluţie politică'', a declarat Stoltenberg cu prilejul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

''Dacă Rusia vrea să ne divizeze, obţine în realitate opusul, obţine un NATO mai unit. Şi, dacă Rusia vrea mai puţin NATO la frontierele sale, obţine opusul, obţine mai mult NATO'', a adăugat secretarul general al Alianţei.

El a mai spus că nu există semne ale unei retrageri a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina. ''Suntem extrem de preocupaţi pentru că vedem că ei continuă masarea de trupe, continuă să se pregătească. Nu am văzut niciodată în Europa, de la sfârşitul Războiului Rece, o concentrare atât de masivă de trupe gata de luptă'', a afirmat Stoltenberg, subliniind că Moscova formulează cereri de securitate despre care ştie că NATO nu i le-ar putea satisface niciodată.

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg