x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de străini fug din Fâșia Gaza prin Egipt

Mii de străini fug din Fâșia Gaza prin Egipt

de Redacția Jurnalul    |    02 Noi 2023   •   09:45
Mii de străini fug din Fâșia Gaza prin Egipt
Sursa foto: Hepta

Tot mai mulți străini se pregătesc joi să părăsească Fâșia Gaza asediată, în timp ce guvernul condus de Hamas a declarat că cel puțin 195 de palestinieni au murit în atacurile Israelului asupra taberei de refugiați Jabalia, scrie Reuters.

Cel puțin 320 de cetățeni străini de pe o listă inițială de 500, precum și zeci de cetățeni din Gaza grav răniți, au trecut miercuri în Egipt, în baza unui acord între Israel, Egipt și Hamas.

Posesorii de pașapoarte din Australia, Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Finlanda, Indonezia, Italia, Japonia, Iordania, Regatul Unit și Statele Unite au participat la evacuare.

Oficialii de frontieră din Gaza au declarat că punctul de trecere a frontierei se va redeschide joi, astfel încât mai mulți străini să poată ieși. O sursă diplomatică a declarat că aproximativ 7.500 de deținători de pașapoarte străine vor părăsi Gaza în aproximativ două săptămâni.

Insistând asupra unei ofensive împotriva militanților Hamas, Israelul a bombardat Gaza pe uscat, pe mare și pe calea aerului în campania sa de eliminare a Hamas după ravagiile transfrontaliere ale grupului islamist în sudul Israelului la 7 octombrie. Israelul a declarat că Hamas a ucis 1.400 de persoane, majoritatea civili, și a luat peste 200 de ostatici.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că cel puțin 8.796 de palestinieni din enclavă, inclusiv 3.648 de copii, au fost uciși în timpul atacurilor israeliene începând cu 7 octombrie.

Explozii au fost auzite în primele ore ale zilei de joi în jurul spitalului al-Quds din orașul Gaza, a declarat Semiluna Roșie palestiniană.

Autoritățile israeliene au avertizat anterior asupra evacuării spitalului, ceea ce, potrivit oficialilor ONU, era imposibil fără a pune în pericol pacienții.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fasia gaza evacuare Egipt