x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STRATFOR anunta o posibila LOVITURA DE STAT IN VENEZUELA

STRATFOR anunta o posibila LOVITURA DE STAT IN VENEZUELA

10 Ian 2015   •   14:53
STRATFOR anunta o posibila LOVITURA DE STAT IN VENEZUELA

Analiza Stratfor se bazeaza pe dificultatile majore economice din Venezuela , amplificate de scaderea drastica a pretului petrolului, produs care asigura baza programelor sociale ale presedintelui Maduro, continuatorul politicii initiate de Hugo Chavez.

Stratfor mentioneaza ca in randurile militarilor exista o opozitie crescanda fata de Maduro si nu ar fi exclusa o lovitura de stat, ce poate fi declansata chiar in aceste zile, perioada in care presedintele Venezuelei este intr-un turneu ce cuprinde Rusia, China, Arabia Saudita, Iran si Algeria. Maduro este insotit in vizita oficiala si de seful statului major al armatei venezuelene. Sursele Stratfor spun ca planul pucistilor este acela de a-l impiedica pe Maduro sa revina in tara.

In China Maduro a semnat acorduri economice in valoare de 20 miliarde dolari. De vineri el se afla in Iran unde discuta cu oficialii acestei tari probleme legate de pretul petrolului, subiect ce se va afla si in centrul vizitei sale din Arabia Saudita si Algeria, tara unde se incheie turneul.
Incepand de luni, in Venezuela au loc o serie de manifestatii antiguvernamentale ale studentilor.

×