x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn ar fi încercat să flirteze cu actuala Primă Doamnă a Franţei, în urmă cu 10 ani - presă

Strauss-Kahn ar fi încercat să flirteze cu actuala Primă Doamnă a Franţei, în urmă cu 10 ani - presă

12 Iun 2012   •   11:36
Strauss-Kahn ar fi încercat să flirteze cu actuala Primă Doamnă a Franţei, în urmă cu 10 ani - presă

Fostul director al Fondului Monetar International Dominque Strauss-Kahn ar fi incercat sa flirteze cu noua Prima Doamna a Frantei, Valerie Trierweiler, in perioada in care era membru al Adunarii Nationale din Paris, potrivit unei carti aparute recent, relateaza Daily Mail in editia electronica.

Potrivit noii biografii publicate de doi jurnalisti francezi, Raphaelle Bacque si Ariane Chemin, episodul s-ar fi produs in urma cu circa zece ani, cand Strauss-Kahn ar fi intrebat-o pe Valerie Trierweller, care pe atunci era reporter politic, "ce mai face cea mai draguta jurnalista din Paris ?".

Actuala Prima Doamna a Frantei, acum in varsta de 47 de ani, i-a dat insa o replica taioasa, raspunzand "credeam ca aceasta este Anne Sinclair", fosta prezentatoare de televiziune cu care Strauss-Kahn s-a casatorit.

Cartea descrie de asemenea un episod in care fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, a izbucnit intr-un ras necontrolat atunci cand a fost informat ca Strauss-Kahn a fost prins de politisti in timpul unei orgii sexuale in padurea Boulogne din Paris, preferand sa pastreze tacerea in perspectiva numirii acestuia la conducerea FMI.

"Cu siguranta ca va obtine postul la FMI. Sa pastram secretul, bine?", ar fi spus Sarkozy, potrivit autorilor. Cartea mentioneaza de asemenea ca presedintele l-a avertizat pe Strauss-Kahn cu privire la comportamentul sau in perspectiva mutarii in Statele Unite. "Acolo nu e de gluma cu chestiuni de genul asta (...) Viata ta va fi trecuta pe sub lupa. Evita sa ramai singur cu angajatele. Franta nu isi poate permite un scandal", i-ar fi spus Sarkozy.

Strauss-Kahn - al carui nume a fost vehiculat ca posibil presedinte al Frantei - a fost acuzat ca ar fi incercat sa violeze o camerista la un hotel din New York, apoi a revenit in Franta, unde a fost acuzat ca ar fi abuzat sexual de o tanara scriitoare si mai multe infractiuni legate de prostitutie.(MEDIAFAX)

×