x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Kahn, mai puternic decât bin Laden în mass-media franceze.

Strauss-Kahn, mai puternic decât bin Laden în mass-media franceze.

de Marina Constantinoiu    |    20 Mai 2011   •   15:46

Arestarea lui Dominique Strauss-Kahn a umflat, de duminica trecuta, audientele jurnalelor televizate si ale programelor de informatii ale posturilor franceze, depasind scorurile inregistrate de informatiile privind moartea lui Ossama bin Laden, relateaza Le Point.

Fenomenul s-a extins si la presa scrisa, pentru ca majoritatea cotidianelor si-au marit considerabil tirajele de luni, marti si miercuri si au inregistrat cresteri ale numarului accesarilor site-urilor lor Internet.

Cotidianul Le Monde, de exemplu, si-a crescut vanzarile cu 55% pe plan national pentru editia din 17 mai, dupa ce a crescut tirajul cu 45%, iar site-ul sau Internet a atras circa 2,3 milioane de vizitatori si inregistrat 3,5 milioane de vizite, adica dublul traficului unei zile normale si un record pentru Le Monde.fr.

Acelasi site a contabilizat 2,7 milioane de vizite la 2 mai, cu moartea lui Ossama. Catastrofa nucleara din Japonia si primele lovituri aeriene din Libia au antrenat, la 21 martie, 2,8 milioane de vizite.

France Soir, care s-a remarcat cu o saptamana inaintea arestarii lui Dominique Strauss-Kahn prin realizarea unei anchete privind stilul de viata al fostului director al FMI, si-a sporit vanzarile in zona Paris si Ile-de-France cu 15% in primele trei zile ale saptamanii.

Liberation a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 113% luni si marti si si-a dublat traficul pe site.

×