x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strauss-Khan, acuzat de viol şi de o jurnalistă franceză.

Strauss-Khan, acuzat de viol şi de o jurnalistă franceză.

16 Mai 2011   •   07:58
Strauss-Khan, acuzat de viol şi de o jurnalistă franceză.

Se pare ca Dominique Strauss-Khan, directorul FMI, are antecedente in ceea ce priveste acuzatiile de agresiune sexuala ce i se aduc si pentru care a fost arestat la New York. Cotidianul francez Le Parisiendezvalui ca o jurnalista sustine ca Strauss-Khan a incercat sa o violeze in 2002, in cursul unui interviu.

Victima, Tristane Banon, in varsta de 31 de ani, a dezvaluit ca a mai incercat sa faca publice aceste informatii in 2007, cand a participat la o emisiune televizata. Ea a declarat ca a fost agresata de un om politic, dar ca numele acestuia a fost cenzurat de producatorii emisiunii.

In 2002, pregatind materiale pentru prima sa carte, Tristane l-a contactat pe Kahn pentru a ii lua un interviu. Acesta i-a comunicat adresa unde urma sa se desfasoare interviul. Ajunsa la locul precizat, jurnalista a fost invitata intr-un apartament gol, in care se gaseau cateva obiecte "un video, un televizor, un pat, grinzi false, foarte frumoase, de bun gust".

"A vrut sa il tin de mana, apoi de brat" povesteste Banon. "Am ajuns sa ne luptam, am cazut la podea, l-am lovit cu picioarele de cateva ori, el mi-a smuls sutienul si a inceput sa-mi scoata pantalonii". In timp ce se luptau, jurnalista isi aminteste ca a spus cuvantul "viol" pentru a-l speria pe agresor, dar acesta nu s-a oprit.

Dupa incident, Tristane Banon a realizat un dosar complet pentru a depune plangere impotriva lui Dominique Strauss Kahn, a consultat un avocat, dar a decis, in cele din urma, sa nu mearga mai departe cu acuzatia de agresiune sexuala.

Mama acesteia, fruntasa a Partidului Socialist Francez, din care face parte si Kahn, a fost printre persoanele care i-au recomandat sa nu depuna plangere.

×