x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studenții de la Harvard au creat un site pentru refugiați și persoanele care oferă găzduire

Studenții de la Harvard au creat un site pentru refugiați și persoanele care oferă găzduire

20 Mar 2022   •   20:00
Studenții de la Harvard au creat un site pentru refugiați și persoanele care oferă găzduire

Studenții de la Harvard au creat un site pentru refugiații din Ucraina și persoanele care oferă găzduire celor fugiți din calea războiului.

Doi studenți de la Harvard au realizat un site care contectează miile de refugiați din Ucraina cu persoanele din toată lumea dispuse să-i găzduiască.

Peste trei milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începerea invaziei ruse, iar adolescentul Avi Schiffmann a simițit nevoia să se implice, relatează CNN. El și-a contactat colegul Marco Burstein și i-a prezentat ideea. Ulterior, cei doi au construit site-ul pentru refugiați.

„Ei au nevoie de asistență de urgență la nivel mare și a trebuit să găsesc o metodă ca acest lucru să se întâmple imediat”, a spus Schiffmann pentru CNN.

Site-ul „Ukraine Take Shelter” a fost lansat pe 3 martie și, în mai puțin de o săptămână, peste 4.000 de oameni s-au înscris pentru a oferi cazare refugiaților.

Site-ul este simplu de utilizat, iar ofertele privind cazarea, cu amănuntele necesare, sunt oferite pe orașe și regiuni. La final, refugiatul poate contacta persoana care oferă ajutor cu ajutorul informațiilor oferite pe site.

(sursa: Mediafax)

×