x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studentul care a aruncat cu ouă către Regele Charles nu mai are voie să transporte acest produs

Studentul care a aruncat cu ouă către Regele Charles nu mai are voie să transporte acest produs

10 Noi 2022   •   22:30
Studentul care a aruncat cu ouă către Regele Charles nu mai are voie să transporte acest produs
Sursa foto: Hepta

Studentul britanic care a fost arestat joi pentru că a aruncat cu ouă către Regele Charles al III-lea a declarat că i s-a interzis să transporte ouă în public, ca parte a condițiilor de eliberare pe cauțiune.

Patrick Thelwell, în vârstă de 23 de ani, a fost eliberat din arest după incidentul de miercuri din York, în timpul unei vizite a monarhului. Poliția din North Yorkshire a declarat că acesta fusese arestat sub suspiciunea unei infracțiuni de ordine publică, potrivit AFP.

Regele Charles nu a fost nimerit, iar agresorul a fost îndepărtat.

În mulțime s-au auzit strigăte precum "nu e regele meu" sau că Marea Britanie a fost "construită pe sângele sclavilor". Poliția a intervenit apoi pentru a-l reține un tânăr.

Thelwell a declarat pentru Daily Mirror că oamenii "țipau și se agitau din cauza furiei. Oamenii îmi smulgeau bucăți... de păr, mă scuipau. Oamenii și-au pierdut mințile".

Thelwell, student la Universitatea York și activist de mediu care se opune monarhiei, a declarat că a primit amenințări cu moartea.

El a spus că a fost eliberat miercuri seara cu condiția să nu se apropie la mai puțin de 500 de metri de rege și nu are voie să dețină ouă în public.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: student charles nouă