x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA acuză Libia că bruiază emisia posturilor străine de televiziune

SUA acuză Libia că bruiază emisia posturilor străine de televiziune

01 Mar 2011   •   09:16

Statele Unite au acuzat Guvernul libian de bruierea programelor posturilor străine de ştiri, subliniind că această iniţiativă dezminte afirmaţiile colonelului Muammar Kadhafi, potrivit cărora totul este liniştit în ţară, relatează AFP.

"Libia bruiază posturile de ştiri, între care Al-Jazeera şi al-Hurra. Situaţia nu este aşa de liniştită cum proclamă Kadhafi", scrie purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley, pe contul său de Twitter.

Într-un comunicat adresat presei străine şi difuzat duminică de postul sârb de televiziune Pink TV, colonelul Kadhafi a dat asigurări că situaţia în Libia este "complet liniştită" şi a criticat vehement sancţiunile adoptate de ONU contra regimului său.

Postul american de limbă arabă al-Hurra a anunţat că "transmisiile sale despre evenimentele istorice din Libia, prin sistemul de satelit Nilesat, sunt bruiate" de la 23 februarie.

"Sistemul Nilesat, unul dintre sistemele prin satelit cele mai populare din regiune, este utilizat, totodată, pentru retransmiterea Al-Jazeera şi Al-Arabiya", principalele două posturi de informaţii în limba arabă, a precizat al-Hurra, într-un comunicat.

×