x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au indicii că Rusia caută să recruteze peste 60.000 de soldați

SUA au indicii că Rusia caută să recruteze peste 60.000 de soldați

09 Apr 2022   •   20:30
SUA au indicii că Rusia caută să recruteze peste 60.000 de soldați
Sursa foto: Hepta

Statele Unite au indicii că Rusia caută să recruteze "peste 60.000 de soldați", noi recruți și rezerviști, pentru a-și întări forțele de invazie, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării citat de CNN.

Oficialul a avertizat că "rămâne de văzut" cât succes va avea Rusia în atingerea acestui obiectiv, cât de multă pregătire vor primi aceste forțe sau unde vor fi trimise.

Oficialul a mai spus că SUA nu au văzut că există "întăriri proaspete, complet antrenate, complet înarmate", gata să se alăture batalioanelor ruse epuizate.

În ceea ce privește capacitatea actuală, Rusia se află acum la "sub 85% din puterea de luptă disponibilă evaluată" pe care Moscova a acumulat-o înainte de invazia Ucrainei din februarie, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării, în timpul unei ședințe de informare cu jurnaliștii.

Oficialul nu a vrut să avanseze un număr total de soldați ruși care au fost uciși până în prezent în operațiunea din Ucraina.

De asemenea, SUA consideră că armata rusă nu și-a rezolvat "problemele de logistică și de susținere", inclusiv cele care existau în afara Ucrainei, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării.

Oficialul a spus că aceste probleme înseamnă că este puțin probabil ca ei să fie capabili să își întărească forțele din partea de est a Ucrainei "cu mare viteză".

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recrutari rusia