x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA avea informaţii de la al Qaeda despre atentatorul de la Fort Hood

SUA avea informaţii de la al Qaeda despre atentatorul de la Fort Hood

10 Noi 2009   •   00:00
SUA avea informaţii de la al Qaeda despre atentatorul de la Fort Hood

Agenţiile de informaţii americane aflaseră că un psihiatru al armatei a încercat să contacteze persoane ce aveau legături cu al Qaeda şi au oferit informaţia autorităţilor federale, înainte ca un militar american să producă un masacru la baza din Texas.



13 persoane au fost ucise la Fort Hood după ce maiorul Nidal Malik Hasan, musulman născut în SUA din părinţi imigranţi, a deschis focul asupra colegilor săi.

Între timp, FBI a intensificat ancheta pe o pistă ce l-ar lega de un cleric radical care a avut legături şi cu doi dintre atentatorii de la 11 septembrie 2001. Maiorul Hasan ar fi tras atenţia agenţiilor de contraspionaj acum câteva luni când ar fi încercat să comunice cu lideri al-Qaeda prin "mijloace electronice ", scrie ABC, citat de Antena3.

Dacă se descoperă legături între maior şi extremiştii internaţionali, crimele din Texas ar fi primul atac terorist pe pământ american din 2001.

Între timp, maiorul Nidal Malik Hasan, care a fost rănit după ce a deschis focul la baza militară, şi-a recăpătat cunoştinţa şi vorbeşte, au anunţat anchetatorii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe