x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA avertizează: Teroriştii plănuiesc să arunce în aer avioane folosind bombe implantate în corp!

SUA avertizează: Teroriştii plănuiesc să arunce în aer avioane folosind bombe implantate în corp!

07 Iul 2011   •   05:40
SUA avertizează: Teroriştii plănuiesc să arunce în aer avioane folosind bombe implantate în corp!

Pentru a pacali scannerele instalate pe aerporturi, teroristii ar putea recurge la masuri extreme: dispozitive explozive, implantate chirurgical in corp. Este avertizarea pe care autoritatile americane o da companiilor aeriene.

Presa americana scrie ca teroristii planuiesc sa "opereze persoane pentru a le implanta materiale explozibile in scopul de a evita controalele de securitate" din aeroporturi.

Purtatorul de cuvant al Administratiei pentru siguranta transporturilor (TSA), Nicholas Kimball, a declarat ca pasagerii care vor zbura spre Statele Unite vor fi suspusi unor masuri de securitate suplimentare.

Potrivit Los Angeles Times, care citeaza experti in domeniu, "scannerele aflate in serviciu in prezent nu pot sa detecteze bombele implantate sub piele".

Printre noile proceduri de securitate, subliniaza cotidianul, agentii ar putea recurge mai sistematic la "prelevari de probe pe piele pentru depistarea oricarei urme de explozibil". Pentru moment, subliniaza cotidianul, aceste teste "nu sunt realizate decat in cazul unui numar mic de pasageri". "Este vorba despre noi informatii privind o tehnica ce ar putea sa fie utilizata (de teroristi), dar nu exista nimic care sa indice un pericol imediat", a declarat pentru AFP un oficial american din cadrul serviciilor de securitate, potrivit caruia sunt "luate masuri de securitate la nivel international si in Statele Unite".

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney a recunoscut ca TSA si Departamentul de Securitate Interna a oferit "o perspectiva larga companiilor aeriene in privinta recentelor informatii care mentioneaza intentia teroristilor de a lua ca tinta sectorul aerian".


×