x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Bill şi Hill, sponsorizaţi de infractori

SUA: Bill şi Hill, sponsorizaţi de infractori

de Anca Aldea    |    04 Sep 2007   •   00:00
SUA: Bill şi Hill, sponsorizaţi de infractori

Unul dintre sponsorii campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton este "fericitul" posesor al unui dosar penal şi al unui loc intr-o inchisoare americană, dezvăluie presa de peste Ocean.

Norman Yuan Yuen Hsu, fost membru in consiliul de administraţie al unei universităţi din New York, a fost introdus in mediul academic american de către Bernard Schwartz, vicepreşedinte al aceleiaşi universităţi (New School) şi proprietar al Loral Corporation, companie care a activat in domeniul industriei de apărare şi aerospaţiale din SUA.


UN PERSONAJ CIUDAT. Schwartz este cunoscut in anumite cercuri din Statele Unite nu numai pentru rolul de donator de vază al fostului preşedinte Bill Clinton, căt şi ca omul care a văndut, in anii 90, tehnologie militară Chinei, violănd reglementările internaţionale privind traficul de arme. De altfel, in ianuarie 2002, compania Loral Space and Communications Corp. a fost acuzată că a violat legea care reglementează controlul exporturilor şi a fost obligată la plata unei amenzi usturătoare - 14 milioane de dolari. Cănd Schwartz a implinit 71 de ani, Bill Clinton, preşedintele SUA din acea vreme, i-a oferit o cină festivă la Casa Albă.


In noiembrie 2006, Schwartz şi Hsu au oferit un banchet in cinstea lui Hillary Clinton şi a intenţiei sale generoase de a oferi un milion de dolari colegiului New School din New York. Apoi Hsu, care a făcut avere din industria de confecţii, i-a oferit lui Hillary un milion de dolari pentru campania prezidenţială. Personajul a devenit controversat la inceputul anilor 90, cănd a fost acuzat de fraudă. Povestea a fost scoasă la lumină de cotidianul Los Angeles Times.


Articolul din LA Times a măniat-o pe doamna Clinton, care s-a declarat imediat dispusă să-i returneze banii lui Hsu. Anunţul a fost făcut intr-un orăşel din New Hampshire, unde soţii Clinton au participat la un tărg tradiţional de provincie. Bill şi Hill s-au delectat cu mere caramelizate şi s-au infruptat cu dovleci copţi. In timp ce soţia sa discuta despre politica actuală, Bill le-a explicat unor potenţiali alegători prin ce procedeu ştiinţific pot fi obţinuţi strugurii gigant sau cum se cresc oile in Arkansas.

×
Subiecte în articol: externe